Bewegen en Voeding

Gezonde voeding en voldoende bewegen, dat zijn belangrijke ingrediënten voor een gezonde leefstijl. Belangrijk, want een gezonde levensstijl draagt bij aan het verhogen van de zelfredzaamheid van ons allemaal. We blijven langer fit en we kunnen misschien zelfs wel langer thuis blijven wonen als we ouder zijn. Allemaal goede ontwikkelingen die bijdragen aan een toekomstbestendige gezondheidszorg. Het HIP is daarom gestart met het #healthgrow programma Voeding & Beweging als preventie.

 

Het #Healthgrowprogramma
Binnen dit programma zitten partijen als zorgverzekeraars, de GGD, kennisinstellingen en inwoners met elkaar om de tafel om te onderzoeken hoe we gezamenlijk een gezonder leefstijl kunnen promoten bij de inwoners van Overijssel. Wat is hiervoor nodig en hoe bereiken we zo veel mogelijk mensen? Welke innovaties zijn nodig om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen? Daarnaast organiseren we over dit onderwerp diverse workshops tijdens de programmadagen. Dit programma is inmiddels gestart. Nieuwsgierig naar wat er is besproken? Lees dit Nieuwsartikel.

 

 

Ook in 2020 gaan we aan de slag binnen dit programma. Dat doen we samen met  Connected Care. Centraal staat de Grozzerdam die we samen in de wijk Zwolle Zuid zullen starten.

We komen bij elkaar op:

Dinsdagmiddag 7 april

Donderdagmiddag  17 september

Donderdagmiddag  12 november

 

Hoe werkt het?
Je kunt je voordeel doen met deelname aan dit programma door je aan te sluiten als lid of partner aan het Health Innovation Park. Als lid ben je verbonden aan en betrokken bij minimaal één van de vier #healthgrow programma’s. Stapsgewijs vertalen we per programma de input van de betrokken leden en partners naar resultaten. De exacte inhoud van elke stap bepaal je samen met de andere deelnemers in het programma. De ervaren business developers van het HIP brengen de leden samen, inspireren en begeleiden het proces. Studenten van diverse Mbo- en Hbo- instellingen helpen ons daarbij. Tijdens events delen we kennis en maken we verbinding met de ontwikkelingen in de andere programma’s. Door samen te werken in een programma zetten deelnemers stevigere stappen dan iedere deelnemer afzonderlijk kan. Dat is de kracht van HIP, duurzaam samenwerken in een onafhankelijke coöperatie met een missie, maar zonder winst.

Doe mee!
Heb je in je werk te maken met het thema ‘gezonde voeding en/of bewegen ter preventie’ of ben je hierin geïnteresseerd. En wil je met ons meedenken? Graag! Stuur een mail naar info@healthinnovationpark.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden met u te bespreken!

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.