Financiering: Nieuwe kansen voor proeftuinen

06-03-2017

Kennispoort Regio Zwolle is de afgelopen jaren succesvol betrokken bij clusteractiviteiten uit de regio zoals circulaire economie, plastics get smart en de proeftuin recycling. Hierbij speelt de samenwerking tussen overheid, onderwijs, ondernemer en onderzoek een belangrijke rol. EFRO heeft binnenkort een hierbij aansluitende nieuwe openstelling, namelijk die van de proeftuinen 3.4. Deze subsidie is aan te vragen ten behoeve van activiteiten gericht op experimentele ontwikkelingen in een proeftuin, de exploitatie van deze proeftuin of het upgraden van deze proeftuin. Aanvragen zijn vanaf 1 maart 2017 tot 28 februari 2018 in te dienen en gaan volgens het first-come, first-served principe.

Activiteiten en subsidie

Het aanvragen van de subsidie proeftuinen 3.4 is mogelijk wanneer in de proeftuin minimaal twee experimentele ontwikkelingen worden verricht, waarbij een eindgebruiker is betrokken. Ook moeten er minimaal twee zelfstandige MKB-ondernemingen betrokken zijn die minimaal 40% van de subsidiabele projectkosten maken en betalen. De projectactiviteiten moeten gericht zijn op S3-sectoren (Agrofood, Health, HTSM, EMT inclusief biobased.)

Bedragen

De subsidie proeftuinen 3.4 bedraagt maximaal € 600.000,– en minimaal € 200.000,–. Voor de experimentele ontwikkelingen kan maximaal 40% subsidie aangevraagd worden en voor de bijbehorende exploitatie en upgrade van de proeftuin maximaal 50% subsidie.

Overige openstellingen en meer informatie

Meer informatie over beoordeling, subsidiëring en de belangrijkste bepalingen staan in onderstaand document.

Download: Proeftuinen_infoblad .pdf

Gedurende het hele jaar worden verschillende EFRO-subsidies opengesteld. Bekijk de al bekende openstellingen op onze pagina EFRO 2017. Zelf de ambitie samen met onderwijs, overheid en ondernemers samen te werken? We kijken graag samen of we deze samenwerking vorm kunnen geven. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via de contactpagina.

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.