Drie grote IT bedrijven (Google, Apple en Amazon) zijn met elkaar in concurrentie om hun spraaktechnologie groots uit te gaan rollen. De Amazon Echo en Google Home zijn op dit moment beschikbaar in Amerika en worden geïntroduceerd in Europa. Zo is de Google Home nu beschikbaar in Engeland en de Amazon Echo in Duitsland. De introductie van de HomePod staat gepland voor december 2017.

Wat is er zo bijzonder aan deze hardware apparaten waar tegen je kan praten en die je antwoord kunnen geven op vragen als ‘wat is het weer in Zwolle’, of die je instructies kan geven als ‘speel een liedje van Ed Sheeran’?. Het bijzondere vooral in de kunstmatige intelligentie die achter de systemen zit. De systemen leren te begrijpen wat de gebruiker bedoelt en past zijn antwoorden en acties daarop aan.

Lees het volledige artikel

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.