Uitgelicht: Livv

Hoe komt een ondernemer met zijn of haar onderneming tot waar ze nu staan? In ‘Uitgelicht’ kijken we hoe een ondernemer van idee tot product is gekomen en welke hordes daarbij genomen zijn. Voor deze editie spraken we Mirjam Boonstra over de dienst Livv Mobiel ECG. Met dit apparaat kunnen mensen zelf een hartfilmpje maken en de gegevens laten analyseren door medische professionals met behulp van het medisch call-center van Livv.

Ontstaan van het idee
De vader van Boonstra was hartpatiënt en hij deed in die hoedanigheid veel thuismetingen. Daarnaast moest haar vader ook vaak voor reguliere controles naar het ziekenhuis en waren er momenten waarop hij zich ongerust maakte over zijn gezondheid. Zelf had hij een dienst opgezet, Livv Mobiel Alarm, waarbij hij bij nood op een knop kon drukken en waarna een alarmdienst geactiveerd werd. “Hij wilde daarnaast ook graag een dienst om preventief te kunnen meten en te controleren voordat je op de noodknop drukt. Een dienst ter geruststelling. Zo ontstond het idee voor de Livv mobile health,” aldus Mirjam Boonstra.

Zoektocht
Bij de zoektocht naar een manier om preventief te kunnen meten heeft Mirjam Boonstra de hulp van cardioloog-elektrofysioloog Dr Jaap Jan Smit ingeschakeld. Samen met hem heeft ze gekeken welke mogelijkheden er al waren om een hartfilmpje te kunnen maken. “We hebben gekeken naar hulpmiddelen welke al klinisch gekwalificeerd waren. Op die manier wisten we zeker dat het apparaat ook zou doen wat het zou moeten doen. Vervolgens hebben we er een medisch call-center aan toegevoegd dat 24/7 beschikbaar is voor de interpretatie van de gegevens.”

Toekomst
De dienst is beschikbaar voor zowel particulieren als zorgprofessionals. Zorgprofessionals kunnen de tool gebruiken voor screenen van ritmestoornissen bij patiënten. Je hoeft dus niet in behandeling te zijn. Boonstra: “In de toekomst hopen we het medisch callcenter niet alleen voor hartritmestoornissen beschikbaar te hebben maar hopen we het ook in te kunnen zetten bij bijvoorbeeld metingen voor COPD, Apneu of andere ziektebeelden. Daar zijn we nu druk mee aan de slag.”

Livv Mobile Health is gevestigd in het Health Innovation Park en werkt samen met onze organisatie.

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.