Uitgelicht: Medical Precision

Hoe kom je tot een product waarmee moderne radiotherapie (bestraling) verandert? In ‘Uitgelicht’ kijken we hoe een ondernemer van idee tot product is gekomen en welke hordes daarbij genomen zijn. Voor deze editie Annelies Maas en Roland Kortenhorst over Medical Precision BV.

Het idee van Medical Precision
Het idee voor Medical Precision ontstond vanuit de vraag van het ISALA ziekenhuis aan hun Permanent Make-Up opleidingsinstituut: is er met die techniek iets te bedenken voor het zetten van referentiepunten ten behoeve van radiotherapie bij kanker? Referentiepunten worden bij de meeste bestralingsbehandelingen gebruikt als richtpunten voor de Röntgen-straal. “Die punten worden momenteel vaak gezet met Oost-Indische inkt welke met een scherp stekertje wordt ingebracht. Deze werkwijze is uiterst pijnlijk. Bovendien komt de inkt veel te diep in de huid waardoor de punten na de maanden van bestraling nauwelijks meer verwijderd kunnen worden.” aldus Maas.

De innovatie
Om het zetten van de referentiepunten nauwkeuriger en minder pijnlijk te maken, ontwikkelde Medical Precision een apparaat waarbij gebruik wordt gemaakt van Permanent Make-Up (PMU) technologie: een precieze pigmenteringspen die nauwkeurig en ondiep(er) in de huid pigmenteert.

Het investeren
Momenteel zit het bedrijf in de startfase en zijn de eerste prototypes ontwikkeld. Een aantal ziekenhuizen werken er met volle tevredenheid mee. Om vervolgstappen te kunnen maken, is het bedrijf druk bezig met de verdere financiering. Kortenhorst geeft aan vooral moeite te hebben gehad met de vraag hoe investeerders aan boord te kunnen krijgen: “We liepen er vooral tegenaan hoe we anderen beter bij de innovatie konden betrekken en we kwamen erachter dat we het businessplan moesten optimaliseren. Dat hebben we in samenwerking met het Health Innovation Park kunnen doen door vanuit de ogen van een komende investeerder naar de plannen te kijken.”

Meer informatie over andere Uitgelicht en andere cases op onze casepagina.

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.