Donorregistratiezuil

Wat houdt orgaandonorschap eigenlijk in? Is er een verschil tussen weefseldonatie en orgaandonatie? Waar zitten deze verschillen precies? Om op een eenvoudige manier meer te weten te komen over donorregistratie en registratie makkelijker te maken, is de donorzuil ontwikkeld.

De innovatie
Het begon bij Jessy Bak (IHomer) met het vraagstuk hoe mensen gestimuleerd kunnen worden om de keuze voor donorschap vast te leggen. Deze vraag is vervolgens bij André Broeks als donorcoördinator gekomen. Broeks: “Ik ging op de inhoud en Coen Kniknie van Inhealth-ICT ging verder met de ontwikkeling van de zuil.” Een goed voorbeeld van een mooie samenwerking.

iHomer
Ontwerpster Jessy Bak van IHomer: “Ik wil mensen laten zien wat je kan bijdragen als je donor wordt en hoeveel levens je er mee kunt redden. De donorregistratiezuil biedt een mogelijkheid om je te registreren als donor maar het is ook goed als het je bewust maakt waarom je juist géén donor wilt worden zodat je dat door kunt geven.”

Er waren ten tijde van de ontwikkeling belemmeringen aan de kant van de wet- en regelgeving en onduidelijkheid in het politieke klimaat. Els Reeuwijk: “We hebben als Health Innovation Park veel contacten bij de overheid en hebben gekeken of we aan die kant dingen in beweging konden krijgen.”

Inmiddels staat de donorzuil, zijn de eerste reacties binnen en zijn ook de makers enthousiast. Bak: “Het is echt mooi om de donorzuil nu ook echt te zien staan”.

Benieuwd naar andere mooie initiatieven? Bekijk ze bij onze cases.

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.