,,Samen het HIP de toonaangevende health-innovatiepartner in Overijssel maken, daar maak ik me sterk voor!”

Ambitieuze woorden van Rob Dillmann, voorzitter van het bestuur van het Health Innovation Park (HIP) en in het dagelijks leven voorzitter van de Raad van Bestuur van Isala in Zwolle. Welke rol ziet hij voor het HIP in het Zwolse ecosysteem? Wat is zijn visie op het HIP en hoe gaat hij als voorzitter van bestuur invulling geven aan die ambities?

Centrale rol in health ecosysteem

,,Ik zie het HIP als een partij die een centrale rol in het Zwolse ecosysteem kan vervullen”, zegt Rob. ,,Het HIP-team heeft volop mogelijkheden om zorgorganisaties,  ondernemers, onderwijs en overheden bij elkaar te brengen op het gebied van innovaties in de gezondheidszorg. Het is bij uitstek een netwerkorganisatie. De kracht van het netwerk goed benutten, dat kan heel veel opleveren Daar ben ik van overtuigd. De vier nieuwe #healthgrow programmalijnen zijn een mooie kapstok om dit effectief in de praktijk te brengen.”

Innovaties in Isala

Niet alleen bij het HIP is Rob bezig met vernieuwingen. Innovaties staan ook in zijn werk bij het Isala centraal. ,,Sinds een aantal maanden hebben we een nieuw motto”, vertelt hij enthousiast. Het motto luidt: ‘vernieuwend in zorg’. Dit brengt het ziekenhuis op alle niveaus in de praktijk. ,,Van het organiseren van de zorg met bijvoorbeeld eHealth toepassingen tot nieuwe manieren van behandeling en diagnostiek”, licht Rob toe. ,,Zo kunnen we straks zonder te opereren kwaadaardig weefsel weghalen en dit met ‘magnetronstraling’ onschadelijk maken. Daar ben ik best trots op.”

Gastvrijheid en Lean

Het ziekenhuis past het nieuwe motto ook toe in de dagelijkse gang van zaken. Zo staat ‘gastvrijheid’ op de eerste plaats. ,,Mensen moeten zich welkom voelen in het ziekenhuis”, licht Rob toe. ,,Dat vinden we belangrijk. We doen er dan ook alles aan en dat wordt gewaardeerd door patiënten en bezoekers. Maar ook bij de bouw van de nieuwe locatie in Meppel passen we vernieuwingen toe. We richten deze locatie volgens de ‘Lean-principes’ in zodat we daar op een efficiënte manier moderne en ‘value based healthcare’ kunnen bieden.”

HIP-lid van het eerste uur

Nog even terug naar het HIP. Isala is lid van het eerste uur en was destijds betrokken bij de oprichting. De voorganger van Rob heeft daar een actieve rol in gespeeld. ,,Toen ik aantrad als voorzitter van bestuur van Isala heb ik de bestuursfunctie bij het HIP overgenomen van mijn voorganger”, vertelt Rob. ,,Dat was in de loop van 2016. Ik zie het HIP vooral als organisatie die professionals, ondernemers en overheden bij elkaar kan brengen. Met als doel het stimuleren van innovaties en het faciliteren van start-ups. Samen met de bestuursleden van de scholen en vanuit het bedrijfsleven voel ik me hiervoor verantwoordelijk.”

Toonaangevende health innovatie partner

,,Het HIP is van en voor leden”, benadrukt Rob. ,,Leden kunnen er informatie halen en brengen. Een dergelijk platform is van groot belang. In Nederland, en zeker ook in onze regio, is veel behoefte aan innovaties. Nieuwe medische technieken, nieuwe data- uitwisselingsmethodes, monitoring op afstand en ga zo maar door. Ons land is een koploper op dit gebied en het HIP kan hier in Overijssel een belangrijke rol in spelen. Ik zie het HIP dan ook graag uitgroeien tot DE toonaangevende health-innovatiepartner in Overijssel. Daar maak ik me sterk voor!”

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.