Een nieuw jaar vol nieuwe kansen! Na een heerlijke kerstvakantie staat het team van het Health Innovation Park in de startblokken om er een geweldig jaar van te maken. Een jaar vol mooie uitdagingen. Van het uitrollen van de #healtgrowprogramma’s en het op weg helpen van ondernemers met innovatieve ideeën tot het doorontwikkelen van het Topinnovatiecentrum: we gaan ervoor!

Stevig en deskundig team

Met de komst van Corine Böhmer, onze nieuwe business developer, is het team compleet. Er staat een stevig en deskundig team dat met frisse energie een impuls kan geven aan de innovatie in de healthsector in Overijssel. Samenwerken met onze partners, een verbindende rol spelen, kennis delen en inspireren tijdens events en klaar staan voor ondernemers en zorgprofessionals met vernieuwende ideeën, dat zijn onze belangrijkste speerpunten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we in 2019 mooie stappen kunnen zetten.

Uitrollen #Healthgrowprogramma’s

Samen met onze leden en partners gaan we aan de slag met het uitrollen van de vier #Healthgrowprogramma’s. Met deze programma’s rond de thema’s ‘Voeding & Beweging’, ‘Connected Care’, ‘Technologie in WMO en jeugdzorg’ en ‘Domotica in en om het huis’ willen we gezamenlijk met ons netwerk aan de slag met de uitdagingen waar veel van onze leden tegenaan lopen. We delen kennis en kunde tijdens events en op andere manieren en we laten vervolgens de uitkomsten hiervan zien via onze communicatiekanalen. U hoort er binnenkort ongetwijfeld meer over.

Topinnovatiecentrum doorontwikkelen

In 2018 is het Health Innovation Park in Zwolle opgeknapt. Een aantal gebouwen hebben een facelift gehad. Er is nieuwe bestrating aangelegd, een tuin met fitnessmogelijkheden en vernieuwde werkplekken: het Topinnovatiecentrum is er klaar voor om ondernemers een prima werkplek te bieden. In het afgelopen jaar mochten we er al een groot aantal verwelkomen. Ook in 2019 zetten we ons in om nieuwe health-bedrijven een mooi onderkomen te bieden. Heeft u interesse? Neem vooral contact met ons op via info@healthinnovationpark.nl! We verzorgen graag een rondleiding.

Innovaties een stap verder brengen

Ondernemers en zorgprofessionals met een vernieuwend idee op het gebied van health kunnen ook in 2019 bij ons aankloppen. We denken graag met hen mee over het businessplan en de positionering en kunnen adviezen geven over mogelijke financiering en subsidieregelingen. Een mooi voorbeeld van onze dienstverlening is het EFRO/SPINZO-programma. Binnen dit driejarige project staat de vraag centraal welke innovaties en afspraken MKB-bedrijven moeten ontwikkelen om de patiënt het beste thuis te kunnen behandelen. Hiervoor is Europese EFRO-subsidie beschikbaar. Het HIP is de trekker van dit project en organiseert samen met andere zorginstellingen uit de provincie Overijssel onder andere netwerksessies, matchmaking en kennisdeling rond dit thema. Nieuwsgierig? Onze business developer Magda Hage vertelt u er graag meer over.

Vertrouwen

Vol vertrouwen kijk ik uit naar het jaar dat voor ons ligt. Ik ben ervan overtuigd dat we samen met ons netwerk veel kunnen bereiken. Een gezonde zorgsector is van levensbelang. Vernieuwing draagt daaraan bij. Ik geef daar graag samen met mijn team en onze leden en partners een flinke impuls aan!

Kim Peters

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.