,,Op het moment dat ik de vacature van Business Developer bij Health Innovation Park (intern gebruiken we de treffende afkorting HIP) zag, was mijn eerste reactie: ‘Wow! Ik ben aan boord! Ik ga direct schrijven’,” vertelt Corine. ,,Ineens vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Ik werk al 16 jaar in de gezondheidszorg en wilde de kennis die ik heb vergaard graag breder delen in deze sector. Mijn hart ligt bij het bedenken van nieuwe concepten en bij talentontwikkeling. Het meedenken met zorgorganisaties en het begeleiden van ondernemers met een innovatief idee, is mij op het lijf geschreven. Mijn bestuurlijke ervaring en mijn ‘inside’ kennis van de profit- en non-profitsector komen daarbij goed van pas.”

Gezondheidszorg naar hoger plan brengen

,,Iedereen krijgt in zijn leven met de gezondheidszorg te maken. De gemiddelde leeftijd van mensen stijgt nog steeds waardoor de druk op de zorg groter wordt. Innovaties zijn nodig om deze sector slimmer en effectiever te maken. Vaak komt hier technologie aan te pas. Ik vind het een uitdaging om die technologische toepassingen voor iedereen toegankelijk te maken en te verbinden met het sociale domein. De samenhang tussen gezondheid, werk, mobiliteit, veiligheid en technologie, daar gaat het volgens mij over. Als je het integraal aanvliegt, zijn er veel mogelijkheden om de zelfredzaamheid en eigen regie van mensen in de zorg te vergroten. Aandacht voor duurzame toepassingen (Cradle2Cradle) hoort daar ook bij.”

Het verschil maken

Corine ziet Health Innovation Park, een bedrijf zonder winstoogmerk, als vliegwiel waarmee zorginnovaties in de regio naar een hoger plan gebracht kunnen worden door het leggen van verbindingen waarbij gezamenlijke waarden het uitgangspunt zijn (Creating Shared Values). ,,Ik wil graag het verschil maken door meer partijen te laten zien wat HIP kan betekenen bij innovatieve ideeën en ervoor zorgen dat zij zich vanwege die toegevoegde waarde, bij ons aansluiten. Ik ben ervan overtuigd dat je met samenwerking verder komt. Co-creatie vermeerdert innovatieve denkkracht daar waar concurrentie deze verdeelt. Door het aantal partners te vergroten, versnel je de ontwikkeling van een vernieuwende gezondheidszorg en deel je in samenwerking een breed innovatief draagvlak. Dan ga je daadwerkelijk meters maken. Daar ga ik voor!”

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.