Haptonomie praktijk Schoneveld eerste HIP-lid als kleine zelfstandige

15-01-2019

Per 1 januari 2019 biedt het Health Innovation Park ook de mogelijkheid voor kleine zelfstandigen om lid te worden. Haptonomie praktijk Schoneveld greep deze kans meteen aan en wil heel graag meedenken met de #Healthgrowprogramma ‘Bouw en wonen: in en om het huis’. Eigenaar Renata Schoneveld verwacht veel te leren en te ontdekken via dit partnership.

,,Ik werk nu ruim een jaar vanuit het Health Innovation Park met mijn praktijk”, vertelt ze. ,,Ik vind het echt een superluxe omgeving en prijs me dagelijks gelukkig dat ik in zo’n omgeving mijn werk mag doen en mijn cliënten kan ontvangen. Het pand ligt perfect, er is een mooie tuin en de faciliteiten zijn goed. Ik voelde me ook meteen welkom hier. Wat mij vooral aanspreekt, is de koppeling tussen reguliere geneeskunde en de complementaire medische beroepen. En natuurlijk dat het Health Innovation Park zich bezighoudt met innovaties. Want die zijn nodig in de gezondheidszorg, dat is me wel duidelijk.”

Werken aan balans
In haar praktijk werkt Renata met mensen die met verschillende vragen bij haar komen. Vragen waarmee ze worstelen en waar ze zelf niet meer uitkomen. Samen met haar cliënten pakt ze deze op drie manieren aan: via gesprekken, ervaringsoefeningen en door middel van aanraking. Het resultaat is dat mensen bewuster gaan voelen wat er bij hen op gevoelsniveau speelt en vanuit welke patronen ze gewend zijn te reageren. En als gevoel en verstand vaker samenwerken dan is het dikwijls ook mogelijk om nieuwe stappen te zetten in denken, voelen en doen. ,,Mooi werk dat ik met plezier doe”, zegt Renata. ,,Om mijn vak goed te kunnen blijven uitoefenen, vind ik het belangrijk nieuwe ontwikkelingen te volgen. Dat is dan ook het belangrijkste argument om partner te worden van het HIP. Ik weet zeker dat ik er veel van kan leren en draag er ook graag mijn steentje aan bij.”

Betrokkenheid bij innovaties
,,Ik wilde, toen ik mijn praktijk hier vestigde, al meteen betrokken zijn bij de innovaties en actuele ontwikkelingen rond het HIP, maar dat bleek in de praktijk lastig vorm te geven. Daarom heb ik vorig jaar bij hen aangekaart of het mogelijk is om als kleine zelfstandige ook lid te worden en op die manier aan te kunnen haken bij de programma’s die er lopen. Daar stonden ze positief tegenover en nu is het een feit. Voor een schappelijk bedrag ben ik lid en ik verheug me erop om als haptotherapeut mee te denken in het #healthgrowprogramma ‘Bouw en wonen: in en om het huis’.”

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.