IPadic ontvangt 165.000 euro aan funding via RZI

IPadic heeft onlangs 165.000 euro aan funding ontvangen van Regio Zwolle Incubator (RZI) en kan daardoor starten met het preklinisch onderzoek van de werking van de DiaLin, de inwendige insulinepomp die zij ontwikkelen. Mede met ondersteuning van het Health Innovation Park is deze funding toegekend. Het op de markt brengen van de insulinepomp komt daarmee een forse stap dichterbij.

Gerrit Stam is met zijn team al meer dan vier jaar serieus bezig met de ontwikkeling van een inwendige insulinepomp. ,,Bij 1% van alle diabetespatiënten werkt de traditionele manier van inspuiten van insuline niet”, licht hij toe. ,,Voor deze patiënten werkt het alleen als de insuline direct in de bloedrijke omgeving van het buikvlies ingespoten wordt. Hiervoor is een inwendige insulinepomp noodzakelijk. Op dit moment is er een verouderde pomp op de markt, maar die wordt op termijn niet meer gemaakt. Heel vervelend voor alle mensen die er afhankelijk van zijn, onder wie ikzelf. Genoeg reden om een nieuwe, kleinere en moderne pomp te ontwikkelen. Inmiddels zijn we daar al een heel eind mee.”

Preklinisch onderzoek mogelijk door RZI-funding

Naar verwachting kan de nieuw ontwikkelde pomp in de tweede helft van 2020 bij de eerste patiënt ingebracht worden. Dit jaar staat in het teken van preklinisch onderzoek. ,,We starten deze zomer met het testen van de pomp”, vertelt Gerrit Stam. ,,Dat is nu mogelijk omdat we de funding van RZI hebben gekregen. Een belangrijke stap richting het op de markt brengen. Als we de resultaten van deze onderzoeken geanalyseerd hebben, kunnen we ze toepassen op de DiaLin. Als dit allemaal goed verloopt, komt hij de tweede helft van 2020 op de markt.”

Ondersteuning Health Innovation Park bij funding

Voor de ontwikkeling van de DiaLin is veel geld nodig. Via zijn eigen zakelijke sparringpartner is Gerrit Stam doorverwezen naar het HIP om samen met hen te zoeken naar de juiste financiering. Businessdeveloper Magda Hage heeft hem samen met financieringsdeskundige Edwin Netjes geholpen met het doen van een financieringsaanvraag. ,,We hebben een paar goede, inhoudelijke gesprekken met Magda en Edwin gehad”, laat Gerrit weten. ,,Dat hebben we als heel waardevol en nuttig ervaren. Ze hebben ons geholpen met het maken van een mooie bedrijfspresentatie en met het doen van de financieringsaanvraag. Mede hierdoor hebben we nu deze RZI-funding gekregen. We zijn daar heel blij mee. Nu kunnen we echt verder! Ik heb er vertrouwen in dat we in 2020 de eerste patiënten blij kunnen maken. Daar doen we het tenslotte voor!”

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.