Eind november 2018 werd het landelijke preventieakkoord gepresenteerd: de overheid en tientallen organisaties presenteerden een akkoord om een gezondere leefstijl te bereiken. Maar de scheidslijn tussen betutteling en aanmoedigen is flinterdun. Op donderdag 24 januari gaan we, met veel humor en onder het genot van een gezond/ongezond drankje en hapje, in gesprek over hoe het preventieakkoord ons allemaal raakt.

Hoe groot is het probleem van een ongezonde leefstijl eigenlijk? Op welke manieren kunnen we daar succesvol iets aan doen? Zijn er met behulp van technologie ook leukere manieren denkbaar in plaats van alle ongezonde verleidingen maar te verbieden? En is Twente een innovatieve voorloper? We nodigen iedereen uit om met ons mee te denken en praten.

Deze gratis bijeenkomst wordt geleid door Hermie Hermens (Prof. Telemedicine – Universiteit Twente & Roessingh Research Development) en Femke Nijboer (Ass. Prof. Smart Coaching and Creative Technology – Universiteit Twente). Samen met het uitgebreide panel, bestaande uit Miriam Vollenbroek-Hutten (Hoofdwetenschapsbureau – ZGT), Stephanie Jansen-Kosterink (Bewegingswetenschapper – Roessingh Research Development), Boony Thio – Kinderarts MST), Jan Binnenmars (Ambassadeur Preventiecoalities Ministerie VWS) en ervaringsdeskundige Manuel Vazquez, kunt u het gesprek aangaan. Daarnaast zal het preventieakkoord op ludieke wijze onder de loep worden genomen door improvisatieacteurs en een cabaretier. Voldoende ruimte voor discussie en gelach!

Waar en wanneer

  • Donderdag 24 januari 2019
  • Deuren geopend tussen 19.30 – 20.00
  • Programma tussen 20.00 – 22.00
  • Entree gratis (ontvangst- en pauzedrankje en hapje inbegrepen)
  • Concordia, Theaterzaal, Oude Markt 15, Enschede, route.

Details & registratie
Het debat is Nederlandstalig. Klik hier voor meer informatie en inschrijven van dit gratis event.

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.