Het Technisch Medisch Centrum van de Universiteit Twente is sinds 1 januari partner van het Health Innovation Park. Met trots verwelkomen we deze partner in ons netwerk! Managing Director Remke Burie vertelt vol passie wat het Technisch Medisch Centrum doet en wat hij verwacht van het partnership met het HIP.

,,Wij houden ons met innovaties in de brede zin van het woord bezig”, vertelt Remke. ,,Wij leiden professionals op, we doen wetenschappelijk onderzoek en we zorgen ervoor dat innovaties ook daadwerkelijk geïmplementeerd worden. We hebben dus eigenlijk de hele innovatieketen in huis. Maar we kunnen het niet alleen. Voornamelijk voor het implementeren van innovaties hebben we partners nodig. Denk aan ziekenhuizen, gezondheidsinstellingen en partijen als het HIP.”

Integrale aanpak

Het Technisch Medisch Centrum gelooft in een integrale aanpak van innovaties en kijkt dus verder dan alleen het ontwikkelen van nieuwe technologie. ,,Wij ontwikkelen apps en andere nieuwe technieken op het gebied van bijvoorbeeld eHealth”, ligt Remke toe. ,,Maar daarnaast kijken we ook naar het gedrag van mensen. Hoe reageren mensen, zowel zorgprofessionals als zorgcliënten, op nieuwe technologie en hoe richt je de zorg opnieuw in? Ook dat zijn belangrijke vraagstukken om innovaties te laten slagen.”

De kracht van samenwerking

Remke gelooft in de kracht van samenwerking en dat was ook een belangrijke reden om zich als partner aan te sluiten bij het HIP. ,,Samen kom je verder. Als je gezamenlijk zaken oppakt kan je rekenen op breed draagvlak en ben je beter zichtbaar. Daar geloof ik heilig in. Een aantal Healthgrowprogramma’s van het HIP sluiten mooi aan bij waar wij mee bezig zijn. Neem bijvoorbeeld het Topfit programma. Dat is een programma dat is geïnitieerd door een groot aantal partijen in Oost Nederland, waaronder het RadboudumcWageningen University, de UT en de provincies Gelderland en Overijssel. Het programma is gericht op preventie en sluit aan bij het #healthgrowprogramma Voeding & Beweging van het HIP. We hebben elkaar hard nodig om dit van de grond te krijgen. Binnenkort ga ik hierover in gesprek met Kim Peters. Ik ben ervan overtuigd dat we tot mooie resultaten komen!”

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.