Donderdag 28 maart is een belangrijke dag voor het HIP: de vier #Healthgrowprogramma’s gaan dan officieel van start. We lanceren deze programma’s tijdens een verrassend ontbijt op 28 maart aanstaande. Deelnemers aan deze #Healthgrowprogramma’s en andere genodigden krijgen de 28e onder leiding van dagvoorzitter Laurens Jan Stam een boeiend programma voorgeschoteld.

Zorg op afstand in Amerika

Directeur Kim Peters vertelt wat 12 jaar uitsluitend zorg op afstand door een ziekenhuis heeft opgeleverd. Dat doet zij aan de hand van haar ervaringen tijdens het bezoek aan het Mercy Virtual Care Center in Amerika. De resultaten mogen er zijn. Minder ziekenhuisopnames, patiënten die sneller naar huis kunnen en een hogere tevredenheid onder zorgprofessionals. Tijdens de ontbijtmeeting gaat Kim hier dieper op in.

Lancering vier #Healthgrowprogramma’s

Na deze presentatie lanceren business developers Magda Hage en Corine Böhmers de vier #Healtghrowprogramma’s waarin we de komende tijd aan de slag gaan om innovatieve oplossingen te bedenken en te implementeren. Het doel? Dat is duidelijk: samen met leden en partners het verschil maken, waardoor we allemaal verder komen.

De vier healthgrow programma’s gaan over:
1. Beweging & voeding als preventie in de gezondheidszorg.
2. Bouw & wonen: inzet domotica in en om het huis om langer gezond thuis te wonen.
3. WMO & Jeugdzorg: inzet technologie om de zorgprocessen rond WMO en jeugdzorg te verbeteren/vernieuwen.
4. Connected care: verplaatsing van (ziekenhuis)zorg naar thuis en stimuleren gebruik eHealth.

Kortom: Leden en partners van het HIP komen in beweging. Samen leren en elkaar motiveren om stevige stappen te zetten in de ontwikkeling van de Overijsselse gezondheidszorg. Wil jij ook in beweging komen? Word lid of partner! Meld je aan via onze website. Dan ontvang je meteen een uitnodiging voor het ontbijt op 28 maart!

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.