Het Ministerie van VWS heeft geld beschikbaar gesteld om het onderzoek naar de ontwikkeling van medische producten te stimuleren. Denk aan geneesmiddelen, hulpmiddelen voor diagnostiek en zorg en weefselvervangende producten. Bent u onderzoeker dan kunt u deelnemen aan deze prijs als u een onderzoek samen met patiënten(organisaties) doet. De prijs is een uitvloeisel van het programma Medische Producten: Nieuw en Nodig (MPNN) dat tot doel heeft het onderzoek naar nieuwe producten te versnellen. U kunt tot 16 april aanstaande inschrijven.

Wie kunnen deelnemen?
Bij de Medische Inspirator prijs draait het om de samenwerking tussen patiënt, de patiëntenorganisatie en de onderzoeker vóór, tijdens en na het onderzoek. De projectleden bestaan minimaal uit de onderzoeker (hoofdaanvrager en projectleider/penvoerder), de patiënt als mede-aanvrager en de patiëntenorganisatie als mede-aanvrager. De patiëntenorganisatie geeft een letter-of-commitment(toezeggingsverklaring) af. De projectleden werken nauw samen tijdens de opzet van de aanvraag, de mediacampagne en de uitvoering van het onderzoeksproject.

De prijs 
De winnaar van de Medische Inspirator prijs ontvangt een prijs ter waarde van € 100.000,-. Voor de nummers 2 en 3 is respectievelijk € 75.000,- en € 50.000,- beschikbaar.
Dit betreft een prijs voor een onderzoeksproject met een looptijd van maximaal 12 maanden. Daarnaast krijgen de drie genomineerden de beschikking over een professioneel gemaakte promotievideo, die wordt ingezet gedurende de mediacampagne.

Meer informatie over de Medische Inspirator Prijs

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.