Bruisende Topinnovatiecentra, gemeente Zwolle maakt zich er sterk voor!

De Topinnovatiecentra in Zwolle zijn volop in ontwikkeling. Een goede zaak, vinden Geert Janssen en Iskander Tuqan van gemeente Zwolle. Zij zijn samen onder andere verantwoordelijk voor het programma Topinnovatiecentra dat vorig jaar gestart is. Binnen dit programma vallen het Polymer Science Park, dat zich met innovaties voor de kunststoftechnologie bezighoudt, het Health Innovation Park waar gewerkt wordt aan innovaties voor de gezondheidssector, Enexis waar de energietransitie centraal staat en de Climate Campus waar het draait het om klimaatadaptatie. Wat zijn de plannen voor deze belangrijke motoren van de economie in de regio en wat betekent dit specifiek voor het Health Innovation Park?

Bruisen van activiteiten
,,We zijn vorig jaar gestart met het opstellen van het programma en onze rol als gemeente daarin”, vertelt Geert Janssen. Hij is als programmamanager eindverantwoordelijk voor het Topinnovatieprogramma. ,,We hebben gesprekken gevoerd met betrokken partijen bij de innovatiecentra, zoals het onderwijs, bedrijfsleven en natuurlijk de innovatiecentra zelf.  Wij willen graag met hen de innovatiecentra laten door groeien. Wij kunnen daarin bijdragen door bijvoorbeeld subsidies en andere vormen van ondersteuning. De gemeente denkt er graag in mee, want het is onze ambitie om de Topinnovatiecentra met elkaar te verbinden, te stimuleren en door te laten groeien. We zien graag dat alle topinnovatiecentra bruisen van de activiteiten.”

Plannen voor een bruisend Health Innovation Park
Iskander Tuqan is namens de gemeente de accountmanager van het Health Innovation Park. Hij spreekt regelmatig met directeur Kim Peters over de ontwikkeling van het HIP, en dan met name over wat er nodig is om er een bloeiende en bruisende campus van te maken. ,,Er staan vijf gebouwen op het Health Innovation Park”, zegt Iskander. ,,We willen hierin graag veel ondernemers huisvesten die zich met innovaties op het gebied van health bezighouden. Isala staat er vlakbij en is een belangrijke partij voor de doorontwikkeling.  Denk aan de verschillende laboratoria, maar ook aan het uitwisselen van kennis en innovaties. Daarom zit ik momenteel regelmatig met Kim Peters van het HIP, een vertegenwoordiger van Isala en de provincie om de tafel om plannen te maken. Plannen voor een bruisend Health Innovation Park waar studenten, ondernemers en zorgverleners samenwerken, elkaar ontmoeten en inspireren.”

Vertrouwen in de toekomst
,,We zijn al goed op weg”, vindt Iskander. ,,Er is een prachtige tuin met fitnessapparatuur aangelegd en een aantal gebouwen zijn onlangs in een nieuw jasje gestoken. We zien steeds meer ondernemers die zich er vestigen. Ik weet zeker dat we samen met de directeur en medewerkers van het HIP nog meer bedrijvigheid kunnen trekken naar deze campus. Zij hebben een breed netwerk in de regio en weten de juiste ondernemers en partijen samen te brengen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we over een paar jaar een geweldige health campus in Zwolle hebben staan.”

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.