Wat was het spannend en wat zijn we trots op de winnaars: OZOverbindzorg en Pink Trainer. Beide initiatieven zijn afkomstig uit Overijssel. OZOverbindzorg wint de juryprijs en Pink Trainer heeft de meeste stemmen van het publiek gekregen. Beide initiatieven hebben bij de totstandkoming hulp en ondersteuning van het team van het Health Innovation Park gekregen. Maar uiteraard hebben zij de winst vooral aan hun eigen inzet, passie en professionaliteit te danken.

OZOverbindzorg: goede communicatie met de patiënt
Goede communicatie met de patiënt en mantelzorgers en goede samenwerking tussen zorgverleners onderling, daar draait het bij OZOverbindzorg om. De patiënt staat daarbij zelf aan het roer en bepaalt wie aan het zorgnetwerk worden toegevoegd en met wie gegevens worden gedeeld. Op deze manier weten alle betrokken partijen hoe het met de patiënt gaat en kunnen ze de zorg beter op elkaar afstemmen. Het platform is gestart door Cindy Hobert vanuit een huisartsenpraktijk in Luttenberg en is al in grote delen van Nederland actief.

Pink Trainer: eHealth applicatie met trainingsprogramma voor borstkankerpatiënten

Pink Trainer is een eHealth applicatie die gericht is op vrouwen met borstkanker of die daarvan herstellende zijn. Via deze applicatie krijgen zij op maat gerichte trainingsprogramma’s en voedingsadviezen aangeboden. Het idee erachter is dat een goed getraind lichaam beter tegen de behandelingen kan. Dit is gebaseerd op de eigen ervaring van de initiatiefneemster, Monique van Dijk.

Trots

Kim Peters, directeur van het HIP is supertrots op beide winnaars. ,,Het zijn allebei ontzettend mooie initiatieven. Goed uitgewerkt en doordacht. Ik zie dat de mensen die ermee bezig zijn vol passie werken om de waarde van zorg voor patiënten te verbeteren”,   zegt ze vol enthousiasme. ,,Ons team draagt hen een warm hart toe en blijft voor ze klaar staan om ze te ondersteunen waar dat nodig is, nu en in de toekomst!”

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.