Brasserie Guuzs op het Topinnovatiecentrum Health in Zwolle: smaakvol en sfeervol

20-05-2019

Meteen als je binnen komt, voel je je thuis bij Brasserie Guuzs. Gezellige hoekjes met houten tafels, mooie planten, sfeervolle verlichting en de geur van verse koffie zorgen voor een gevoel van welkom. Eigenaar Hans Snippe heeft over alles zorgvuldig nagedacht. Op het menu staan verse en smaakvolle gerechten waar hij samen met zijn team alle aandacht aan geeft. Hij vindt het belangrijk dat zijn gasten genieten en tevreden de deur uit gaan. Drie jaar geleden startte het avontuur van de brasserie op het terrein van het Health Innovation Park, het Topinnovatiecentrum Health in Zwolle. Hij vertelt vol enthousiasme hoe het idee voor een brasserie op deze plek is ontstaan en wat zijn filosofie is.

Horecaman in hart en nieren
Hans is horecaman in hart en nieren, dat is duidelijk. Hij startte in 2007 met een cateringbedrijf. ,,Het runnen van een cateringbedrijf is hard werken, maar geeft veel voldoening”, vertelt hij. ,,Ik heb er altijd plezier in gehad. Het vraagt om creativiteit en er is veel dynamiek in die branche. In 2015 ben ik naast mijn cateringbedrijf gestart met Brasserie Vandaag bij de Isala klinieken. Die is nu omgedoopt tot Brasserie LoeZs. En uiteindelijk in 2017 kwam GuuZs erbij. Ik zag dat als een mooie kans om uit te breiden. Op een gegeven moment heb ik besloten om de focus op de Brasserieën te leggen en heb ik het cateringbedrijf verkocht.”

Thuisgevoel
,,Vanaf het begin had ik het idee om GuuZs zo in te richten dat mensen zich thuis voelen. Vaak komen ze uit een werksituatie en dan is het prettig om even in andere sferen te zijn. Daarnaast is de kwaliteit van het eten uiteraard heel belangrijk. Ik zorg dat alle ingrediënten vers zijn en probeer verrassende combinaties te maken.” En dat werkt, want Hans krijgt veel complimenten over de gerechten. ,,Onlangs zei een klant nog dat ze nog nooit zo’n lekkere lunch gehad heeft als hier. Dat is toch fijn om te horen. Daar doe ik het voor”, zegt Hans enthousiast.

Zorg, aandacht en innovatie
,,Zorg en aandacht voor alles wat we klaarmaken, dat is wat onze gasten proeven en ervaren. Of het nu gaat om een cappuccino of een hamburger, overal besteden we de aandacht aan die het verdient”, zegt Hans. ,,Maar daar blijft het niet bij. Hans heeft ook ideeën voor innovatieve concepten. ,,Ik heb het plan om bijvoorbeeld zelf oesterzwammen te kweken op koffiedik. Alle koffiedik die we over hebben, kunnen we gebruiken. Dan werken we ook nog circulair. Om die plannen uit te werken, kan ik de hulp van het HIP wel gebruiken. Ik loop al langere tijd rond met dit idee. Tijd om aan de slag te gaan. Binnenkort neem ik contact met de business developers van het HIP op. Kijken waar we uitkomen. Altijd leuk om weer aan iets nieuws te werken!”

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.