Nieuw lid: ICT Group

20-05-2019

Actief in de Medische Software Ontwikkeling, biedt oplossingen en hoogwaardige technologie en diensten op het gebied van o.a. Smarter Healthcare. Maar dat is niet het enige. Het bedrijf, dat beursgenoteerd is en al meer dan 40 jaar bestaat, houdt zich ook bezig met slimme oplossingen op de thema’s Smart Industries en Smart Cities. Jan-Willem Doosje is Business Development Executive van het onderdeel Healthcare. Wij zijn er trots op dit bedrijf als nieuw lid te mogen verwelkomen en geven Jan-Willem graag een podium om het bedrijf voor te stellen.

,,Onze eerste klant was Philips Medical Systems het huidige Philips Healthcare”, vertelt Jan-Willem met enige trots in zijn stem. ,,Tegenwoordig zijn wij de specialist op Medische Software Ontwikkeling en opereren we lokaal en internationaal binnen de Healthcare divisie. De ICT Group heeft inmiddels 1.400 medewerkers, allemaal actief in Smarter Cities, Smarter Industries en Smarter Healthcare. We hebben dan ook op meerdere locaties in Nederland vestigingen en een internationaal netwerk.”

Wet- en regelgeving, medische softwareontwikkeling
,,Eén van onze specialiteiten op het gebied van Healthcare is de wet- en regelgeving in relatie tot het ontwikkelen van ICT-applicaties, bijvoorbeeld in de Radiotherapie”, zegt Jan-Willem vol trots. ,,Een belangrijk onderdeel, want technische applicaties moeten aan strenge regelgeving voldoen: CE certificering dan wel FDA approval. Een voorbeeld van een project waaraan wij werken met strenge wet- en regelgeving is de ontwikkeling van de nieuwste en hoogwaardigste technologische bestralingstechnieken, de proton-therapie.”

,,Een ander mooi voorbeeld is de gestructureerde verslaglegginsmodule voor de Stichting PALGA. Een vragenformulier voor de pathologen uit Nederland waaruit een diagnose naar voren komt. Bij het afnemen van weefsel van kankerpatiënten wordt altijd een gestructureerd verslag gemaakt over de grootte en het soort tumor, onder andere gebruikt tijdens de borstkanker screening. Vaak worden dit soort formulieren in ziekenhuizen of andere zorginstellingen spontaan ontwikkeld, maar als daar echt een diagnose uitrolt, dan moet het aan wet- en regelgeving voldoen. Wij kunnen vervolgens ook zorgen voor de CE-certificering van de applicatie of het product.”

Producten
ICT Group is ook sterk in het ontwikkelen van producten voor bijvoorbeeld ziekenhuizen. Zo hebben wij CTG-oplossingen (Cardiotocography) ontwikkeld voor het monitoren van de hartslag van moeder en het ongeboren kind. Dit doen we zowel met oplossingen in het ziekenhuis alsook via eHealth oplossingen voor thuismonitoring. Deze producten worden in Europa inmiddels al bij meer dan 200 ziekenhuizen gebruikt. De ICT Group zet deze producten zelf in de markt.”

Wet- en regelgeving bij innovaties onderbelicht
,,Vaak is de wet- en regelgeving onderbelicht bij het ontwikkelen van innovaties. Wij kunnen op dit gebied aan de leden en partners van het HIP onze meerwaarde leveren”, vindt Jan-Willem. ,,En wij zijn inmiddels betrokken bij het ontwikkelen van een app voor diabetes bij zwangerschappen. Via dit project zijn wij met het HIP in contact gekomen. Het is een project waarvoor onze obstetrie expertise en technologische kennis van toegevoegde waarde zijn. Daarnaast doen wij straks mee met het #Healthgrowprogramma Connected Care. Ook daar kunnen wij zeker ons steentje aan bijdragen aangezien wij veel data uitwisseling projecten hebben uitgevoerd.”

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.