Sport als verbindende factor bij Peppergym

24-06-2019

Sinds 2016 is er op het topinnovatiecentrum Health in Zwolle een sportschool of, beter gezegd, een privategym. Dirk van de Worp startte hier Peppergym. Een uniek concept waar ‘sport’ en ‘ontmoeten’ centraal staan in een kleinschalige setting. De sportschool is er voor iedereen, voor mensen die werken op het Health Innovation Park en voor iedereen die sportief bezig wil zijn. Jong, oud, sportief, minder sportief: in principe kan iedereen er terecht. Persoonlijke aandacht en maatwerk staan centraal in het concept van Peppergym.

,,Wij zien gezondheid als een geschenk en een essentiële bouwsteen om te kunnen presteren”, zegt Dirk. ,,Sporten draagt bij aan een gezonde levensstijl. Wij gunnen iedereen dag in dag uit een gezond lichaam en helpen daar graag aan mee. Daarnaast willen we een verbindende factor zijn. Iedereen is bij ons welkom. Of je nou een fitte dertiger bent of een te drukke veertiger die eigenlijk weinig tijd heeft om te sporten, wij vinden er wel wat op en maken graag een persoonlijk plan. We merken dat dit aanslaat, want de opkomst is bij ons erg hoog, we hebben weinig tot geen “slapende” leden.”

Trainen en getraind worden
De sportschool heeft geen vaste toestellen, maar werkt vooral met losse attributen als touwen, gewichten, ballen en kabels. ,,Het gaat bij ons vooral om fit worden, waarbij we het zo dicht mogelijk bij bewegingen uit het dagelijkse leven willen houden”, legt Dirk uit. ,,We trainen mensen op spierkracht en conditie. Daarnaast geven we ook voedingsadviezen, is er een fysiotherapeut (DTC Zwolle) en een masseur waar mensen gebruik van kunnen maken. Zo bieden we een prachtig totaalconcept. Ik zeg altijd: bij ons kom je niet trainen, maar word je getraind. Mensen kunnen personal training krijgen of trainen in kleine groepen van 10 personen. Zo is de persoonlijke aandacht gegarandeerd.”

Bedrijventeams zijn welkom!
Dirk is content met de locatie op het park. ,,Het is een centrale plek en goed te bereiken”, vindt hij. ,,Het gaat dan ook goed met Peppergym. We groeien nog steeds, het zou mooi zijn als er ook groepjes vanuit het Health Innovation Park ontstaan die komen trainen bij ons. Dus, wil je met je team fitter worden, meld je bij ons aan. Wij maken graag een programma op maat, voor zowel een individuele werknemer als voor teams, gericht op vitaliteit of teamgeest.”

Daarnaast heeft Dirk nog het plan om een of twee keer per jaar een sportieve activiteit op het park te organiseren met aansluitend een borrel. ,,Ik denk aan een rondje hardlopen en dan een zomerborrel bijvoorbeeld. Maar dat mag ook iets anders zijn. Als mensen ideeën hebben dan hoor ik dat graag!”

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.