Health Investments Zwolle (HIZ) versnelt de ontwikkeling van scale-ups die ervoor zorgen dat patiënten en professionals vaker en beter gebruik kunnen maken van ziekenhuiszorg op afstand. Het doel is de scale-up een stap verder te brengen. Dat doet het HIZ vanuit de overtuiging dat de ondernemer niet alleen gebruik maakt van de investeringsmogelijkheden, maar ook van de aanwezige kennis, de ervaring en het netwerk in het HIZ.

Directeur Wilma Koch liep al een paar jaar rond met het idee om de pareltjes de tools te geven om zich verder te ontwikkelen. ,,Tot eind 2017 was ik directeur van het Health Innovation Park. Daar ben je met de beginnende bedrijven bezig”, zegt ze. ,,Op een gegeven moment is een ondernemer zo ver dat hij het zelf kan, en als dat goed gaat, komt er een volgende fase. Een fase waarin opgeschaald moet worden. En dat kost geld, tijd en hele andere kennis en ervaring die niet altijd aanwezig is bij een startende ondernemer. En daar is het HIZ voor. Vanaf maart 2018 mag ik vorm en inhoud geven aan dit prachtige initiatief. We hebben al een mooi aantal investeerders en er is ook belangstelling vanuit de scale ups.”

HC@Home
Inmiddels is het eerste bedrijf al verder geholpen door het HIZ: HC@Home.  Dit bedrijf ontwikkelde een beveiligde webomgeving die het voor patiënten mogelijk maakt om de regie voor hun gezondheid in eigen hand te nemen. Via een app op de eigen of meegeleverde smartphone kunnen onder andere hartslag, bloeddruk, gewicht en zuurstofgehalte worden gemeten. Via de smartphone kunnen deze gegevens gemakkelijk naar de beveiligde omgeving worden gestuurd, die inzichtelijk is voor zowel de patiënt als de zorgprofessional. Zowel de patiënt als de behandelaar kunnen op ieder moment de resultaten raadplegen. ,,Er zijn al meerdere ziekenhuizen die deze mogelijkheid gebruiken”, vertelt Wilma trots. ,,In eerste instantie was de webomgeving gericht op hartpatiënten, maar nu is deze ook geschikt voor chronisch patiënten, zoals longpatiënten en hypertensiepatiënten, en biedt de omgeving ook de mogelijkheid om informatie voorafgaand aan een bepaalde behandeling of programma te delen met de patiënt.”

Partner van het HIP
Het HIZ is partner van het HIP. ,,Dat is logisch”, vindt Wilma. ,,Startende bedrijven beginnen bij het HIP en als ze goed op gang gekomen zijn, dan kunnen ze gebruik maken van het HIZ. Een logisch vervolg dus. We hebben met het HIP afgesproken dat we eenmaal per kwartaal met de business developers om de tafel gaan om te bespreken welke jonge bedrijven gebruik zouden kunnen maken van het HIZ. De business developers attenderen ondernemers hierop tijdens de gesprekken. Vanuit het HIZ denken we ook mee in het #Healthgrowprogramma Connected Care. Vorige week was ik bij de start van dit programma en ik denk dat we door samenwerking veel kunnen bereiken. De verscheidenheid van kennis en kunde is groot in deze groep. Als we die bundelen, hoeven we niet zelf het wiel uit te vinden en komen we verder!”

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.