Fitavie genomineerd voor de Nationale Zorginnovatie Prijs, Harmony Coaching heeft nominatie voor de wildcard

27-01-2020

Fitavie is vanuit Overijssel genomineerd voor de Nationale Zorginnovatie Prijs en Hamony Coaching is genomineerd voor de wildcard en maakt dus ook nog kans op de volgende ronde.  Dat werd donderdag 23 januari bekend. Drie inzenders mochten in 5 minuten tijd hun innovatie pitchen. Naast Harmony Coaching en Fitavie was ook de Trombosedienst van Isala Klinieken een van de kanshebbers. De jury bestond uit Dominique Cremers-Meijnders, MKB Programmamanager van Provincie Overijssel, Rutger van Zuidam, Penningmeester HIP en ondernemer/investeerder, Ruud Rijenga, senior Accountmanager Medici bij de Rabobank en Karin Leferink, bestuurder van Zorggroep IJsselheem.

jury aan het werk

Digitale beweegcoach

Fitavie is een digitale beweegcoach die ouderen elke dag helpt bij bewegen. En dat op een leuke en gerichte manier. ,,De kern van het programma gaat om het oefenen van dagelijkse activiteiten, zoals traplopen, boodschappen, gras maaien, koffie zetten, die voor de gebruiker belangrijk zijn om te doen en te blijven doen”, licht Ronald van Tol van Fitavie toe. ,,De gebruiker geeft aan wat zijn/haar (on)mogelijkheden zijn en Fitavie maakt automatisch een uitdagend en leuk programma…… op maat!

,,Ik ben erg trots op de nominatie”, zegt Ronald. ,,Het geeft voor mij vooral aan dat men het programma relevant en vernieuwend vindt. Het voelt voor mij ook weer een stap in (h)erkenning van Fitavie en een beloning voor het geduld en de passie die ik in het programma stop. (H)erkenning van ‘buiten’ is de beste motivator die er is om door te blijven gaan.”

Digitale versie Hart op de tong

Gea Stoel van Harmony Coaching was inzender met haar spel Hart op de Tong. Met dit spel helpt ze kinderen bij het verwerken van de echtscheiding van hun ouders. Ze wil nu graag een digitale versie van dit spel maken. Over haar inzending zegt ze: ,,Het is een hele eer om genomineerd te zijn voor de wild card voor de volgende ronde van de Nationale Zorginnovatieprijs. Eerlijk gezegd heb ik dit aan Corine Böhmers van het HIP te danken. Voor de HIP-tijd wist ik niet van het bestaan af en was ik daar ook niet mee bezig. De kans op de wildcard stimuleert mijn creatieve brein om van Hart op de tong een digitale versie te maken. Ik weet zeker dat het aan de behoefte van jongeren zal voldoen om deze serious game als lotgenoten met elkaar te spelen. Daarmee kunnen ze elkaar tot steun zijn en dat kan een besparing op de professionele jeugdzorg opleveren. Prachtig toch!”

Doorbreek de Cirkel

De Trombosedienst van Isala Klinieken was inzender met het project Doorbreek de Cirkel. Hier gaat het letterlijk om de Cirkel doorbreken. ,,Daarmee bedoelen we de “Klassieke” eeuwenoude werkwijze doorbreken”, zegt Ildiko Schreiber. ,,In het verleden waren er verschillende schakels en meerdere medewerkers en artsen betrokken bij één patiënt. Dit is teruggebracht tot één Trombosezorgconsulent die de patiënt begeleidt en ook het medisch advies verstrekt. Voor de patiënt is het nu duidelijk en overzichtelijk. Hij heeft een vaste contactpersoon en dat is voor de patiënt zeer waardevol. Hierdoor creëer je persoonlijke zorg en krijg je een vertrouwensband.”

,,Door deze werkwijze zien wij dat patiënten minder complicaties hebben en minder vaak gecontroleerd hoeven te worden”, licht Ildiko verder toe. ,,Deze werkwijze is mogelijk door een innovatieve toepassing van zelfmeetapparatuur en een portaal. Het ziekenhuis komt naar u toe.” Isala participeert in het EFRO SPINZO project waarin het HIP met een aantal partners in de regio Overijssel de specialistische innovatieve zorg naar thuis brengt.

Over de voorrondes van de nominatie zegt ze: ,,Ik was enorm blij en trots dat ik een Pitch mocht houden om iedereen zo goed mogelijk duidelijk te maken dat we met deze innovatie heel erg zorggericht zijn en de patiënt centraal zetten. De kernwaarden van de Isala komen in deze Innovatie enorm tot uiting.”

Het HIP is trots op alle inzenders en natuurlijk op de nominatie van Fitavie en op de nominatie voor de wildcard voor Harmony Coaching. Beide initiatieven zijn in het afgelopen jaar begeleid door het team van het HIP. We wensen hen veel succes voor de volgende ronde!

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.