Nieuw lid Sense to Connect maakt de wereld mooier met geur

27-01-2020

Wat kan geur betekenen in bijvoorbeeld de verpleeghuiszorg? Mirjam den Boer houdt zich hier sinds november 2018 mee bezig. En met succes! Met haar bedrijf Sense to Connect maakt ze geuren op maat voor onder andere de zorg, de makelaardij, de horeca en de retailsector. Sinds kort mogen we haar tot een van onze leden rekenen. Mirjam vertelt vol enthousiasme wat zij met haar geuren bereikt en wat zij verwacht van het lidmaatschap van het Health Innovation Park.

,,Van huis uit ben ik aromatherapeut”, vertelt Mirjam. ,,Ik heb jarenlang gestudeerd op de neurologische reactie van mensen op geuren. Dit gecombineerd met mijn kennis van aromatherapie leidde tot de oprichting van mijn bedrijf Sense to Connect. Reuk is ons sterkste zintuig en met behulp van onze zintuigen bepalen we onder andere of een situatie veilig is. Ook heeft geur een sterke invloed op onze gemoedstoestand. Het bepaalt in grote mate hoe we reageren op bepaalde situaties. Denk maar eens aan de geur van vers gebakken brood als je langs een bakker loopt. Dan krijg je een sterke impuls om naar binnen te gaan en zo’n lekker vers brood te kopen.”

Verschillende opdrachtgevers

,,Binnen mijn bedrijf maken we zelf geurcomposities”, vertelt ze verder. ,,Dat doen we voor veel verschillende opdrachtgevers. Zo hebben we een geur gecomponeerd voor een ziekenhuis waar de medewerkers werden geconfronteerd met verbale agressie van patiënten en/of hun familie. Nu we een rustgevende geur in deze ruimte verspreiden, komt dat niet meer voor. Een ander mooi voorbeeld is een verpleeghuis waar een aantal dementerenden vaak onrustig waren. Dat had uiteraard invloed op de medewerkers en de andere bewoners. Ook hier doet een rustgevende geur haar werk. Maar ook in de makelaardij en de vastgoedsector gebruiken we het. We zien dat huizen met een prettige geur sneller verkocht worden en panden sneller verhuurd worden. We maken de wereld echt een beetje mooier met onze geuren.”

Maatwerk

,,Mijn aanpak is altijd maatwerk”, legt Mirjam uit. ,,Als er een aanvraag binnen komt, dan neem ik  contact met deze persoon of organisatie op. In een uitgebreid intakegesprek bespreken we het probleem en probeer ik boven tafel te krijgen op welke geur de persoon of groep waar het om gaat het best zal reageren. Vervolgens gaan we aan de slag. Inmiddels doe ik dat niet meer alleen. Vorig jaar heb ik twee collega’s mogen verwelkomen, waaronder een Research en Development medewerker. We groeien en daar ben ik trots op. Maar dat betekent ook dat we verdere stappen moeten maken. En daar ga ik met Corine Böhmers van het HIP mee aan de slag.”

Nieuw avontuur met het HIP

,,Bij de Twentse Zorgacademie ontmoette ik Corine en we hadden meteen een klik. Ik besloot al snel dat ik lid wilde worden. Binnenkort ga ik met Corine om de tafel om mijn hele bedrijfsstrategie onder de loep te nemen. Zij stelt de juiste, kritische vragen. Ik denk dat ik daarmee verder kan komen en zie het als een nieuw avontuur waarmee ik een betere basis onder mijn bedrijf kan leggen. Daarnaast denk ik dat ik zeker profijt kan hebben van het netwerk van het HIP en gaan we meedoen met het #Healthgrowprogramma Bouwen en Wonen. Ik kijk er naar uit!”

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.