Nieuw lid: Businesscares helpt zorgondernemers

30-04-2020


Businesscares is recent lid geworden van het Health Innovation Park (HIP) en we stellen hen graag aan u voor! Businesscares is gevestigd op het Health Innovation Park en net als het HIP geloven zij in samenwerken. Ze zoeken graag de verbinding! Karsten Straatman vertelt graag waar Businesscares zich mee bezighoudt en wat ze van de samenwerking met het HIP verwachten.

“Samen met twaalf collega’s zijn we dagelijks bezig om zorgondernemers met strategische en tactische vraagstukken te helpen”, vertelt Karsten. Hij is adviseur op het gebied van innovatie en verantwoordelijk voor de commercie en de bedrijfsvoering binnen Businesscares. ,,Mijn collega’s en onze Associate Partners hebben opdrachten bij diverse zorgondernemers in de regio. Zij vervullen daar functies als (project)manager, directeur of bestuurder en verzorgen trainingen en coaching. Als Businesscares bieden we onze klanten expertise op het gebied van Zorg, HR, ICT, Finance en Facilitair. Met enige regelmaat vraag ik onze klanten hoe ze Businesscares ervaren tijdens een opdracht. Wat ik vaak als reactie terugkrijg? Ons enthousiasme, onze authenticiteit, deskundigheid en ervaring, wat me uiteraard erg trots maakt.”

E-health oplossing
“Een mooi voorbeeld van innovatie in de gezondheidszorg is onze E-health oplossing BCM-Learning. Zeker in deze tijd, omdat iedereen door de Covid 19 maatregelen thuis werkt, merken we dat de interesse in onze BCM-Learning toeneemt. Het is een ideaal kennisplatform voor thuiswerkers en het geeft invulling aan de behoefte van zorgorganisaties om patiënten en cliënten in een thuisomgeving te informeren. BCM-Learning is een cloudapplicatie die is ontwikkeld als Leer Management Systeem om kennis van medewerkers te delen, toetsen en borgen. Met hulp van de klanten is het platform inmiddels doorgegroeid naar een Digitaal Informatie Systeem van waaruit patiënten en cliënten op interactieve wijze worden geïnformeerd en bevraagd over gezondheid en behandeling.”

Covid 19 maatregelen
Net als in bijna alle bedrijven, werken wij, medewerkers en partners van Businesscares, veelal vanuit huis. Dat geldt ook voor Karsten: “Voor de interim- en projectmanagers bij de diverse zorg organisaties zien we dat de werkzaamheden tijdelijk anders worden ingevuld, om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen in deze crisis. Dat is niet altijd makkelijk, maar het biedt ook een aantal nieuwe inzichten en levert veel ideeën op.”

De Corona check
Een mooi en heel recent voorbeeld van het innovatieve aanbod van Businesscares in samenwerking met een partner, is de Corona Check, die inmiddels gebruikt wordt door een aantal ziekenhuizen. ,,Hiermee wordt via internet of een telefoon app informatie over de gezondheid van een medewerker, patiënt of cliënt uitgevraagd. Deze vragen worden door de betreffende persoon zelf beantwoord, waarna dit met toestemming wordt gedeeld met zorgprofessionals. In dit tijdperk van ‘zorg op afstand’ één van de vele manieren om via onze applicatie deze doelgroep en zorg organisaties te verbinden”, vindt Karsten.

Samen verbinden; alleen door verbinding kom je samen verder
Op de vraag waarom Businesscares lid is geworden van het Health Innovation Park, antwoordt Karsten stellig: “Wij geloven in samenwerken. We zoeken graag de verbinding. We onderschrijven de grondslag van het HIP om zorgorganisaties, kennisinstituten en ondernemers gerelateerd aan de gezondheidszorg, te verbinden en samen nieuwe proposities te ontwikkelen.”

Connected Care
Het #Healthgrowprogramma Connected Care, waaraan Businesscares meedoet, sluit zeer goed aan bij de speerpunten van Businesscares om zorg en ICT te verbinden. Karsten: “Als adviseur bied ik bij de verbinding tussen zorg en ICT mijn kennis en ervaring van de ICT branche en mijn economische achtergrond aan, om die vervolgens te vertalen naar een concrete oplossing voor een zorgonderneming. Daarbij sta ik nooit alleen, maar kan ik – waar nodig- gebruik maken van de verdere expertise binnen Businesscares en de netwerken. Samen helpen wij zorgondernemers”.

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.