Trots op Fitavie!

01-07-2020

Het team van het Health Innovation Park is supertrots op haar lid Fitavie. Ronald van Tol was met Fitavie een van de tien finalisten voor de Zorginnovatieprijs 2020. ,,Helaas is hij er niet met de winst vandoor gegaan”, laat business developer Corine Böhmers weten. ,,Maar de nominatie en finaleplek zijn op zichzelf al een hele mooie prestatie. Daarmee heeft hij zijn innovatie goed op de kaart gezet. Ik ben echt trots op wat Ronald nu al bereikt en neergezet heeft. Het beweegprogramma is een hele mooie laagdrempelige tool voor ouderen om fit en in beweging te blijven. Ik geloof hierin!” 

Met het beweegprogramma van Fitavie blijven ouderen langer fit en kunnen zij beter de dagelijkse handelingen blijven doen. Met behulp van de intelligente app krijgen zij iedere dag oefeningen op hun eigen niveau aangeboden. Fitavie beweegt zelf ook mee met de vorderingen en omstandigheden van de gebruiker dankzij machinelearning en past de app daar steeds op aan.

De oefeningen hebben betrekking op het bevorderen van balans, kracht, vitaliteit, uithoudingsvermogen en de fijne motoriek. Zo kunnen ouderen alledaagse handelingen in de thuissituatie of in een zorginstelling trainen. Bewegen is geen doel op zich, maar een middel om zo lang mogelijk zelf de dagelijkse activiteiten te verrichten zoals aankleden of koffie zetten.

In dit filmpje vertelt Ronald kort wat de kracht van Fitavie is.

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.