Tide Microfluidics gaat verder onder de naam Solstice Pharmaceuticals

27-08-2020

Een wending in contrastvloeistoffen: Tide Microfluidics wordt Solstice Pharmaceuticals. Met verschillende ziekenhuizen en onderzoekscentra in de startblokken om de innovatie van Tide Microfluidics te testen, kwam het bedrijf de afgelopen maanden onverwacht in financiële moeilijkheden. Een faillissement was onafwendbaar. Een groep van enthousiaste investeerders zagen het potentieel van de innovatieve technologie en hebben een doorstart mogelijk gemaakt. Tide Microfluidics gaat verder onder de naam Solstice Pharmaceuticals.

Solstice trekt internationaal veel aandacht met haar innovatieve contrastvloeistof voor echografie.

Echografische contrastvloeistoffen bestaan uit minuscule belletjes, kleiner dan een rode bloedcel, die veilig in de bloedbaan kunnen worden gebracht. Het ultrasoon geluid van de echografie machine weerkaatst op deze belletjes wat een contrastverhogend effect geeft. Hierdoor is de doorbloeding van verschillende organen, bijvoorbeeld het hart, de nier of de lever, nauwkeurig in beeld te brengen.

De innovatie van Solstice vindt haar oorsprong in het gebruik van Lab-on-a-Chip technologie geïntegreerd in een cartridge waardoor de belletjes heel precies geproduceerd kunnen worden. Dit resulteert in een contrastvloeistof die twintig keer meer contrast geeft in vergelijking tot de reeds bestaande echografische contrastvloeistoffen. Het verhoogde contrast van de echobeelden maakt echografie veel krachtiger en breder inzetbaar. Hierdoor wordt het mogelijk om snel en nauwkeurig een diagnose te stellen op basis van een eenvoudige echo, zonder dat de patiënt blootgesteld wordt aan gevaarlijke straling.

Daarnaast kunnen de zeer precies gedefinieerde microbelletjes van Solstice gebruikt worden ten behoeve van therapie (lokale medicijntoediening) en monitoring (niet-invasieve drukmetingen).

Vanuit Solstice zien wij uit naar een toekomst vol goede samenwerkingen met onze partners in het Health Innovation Park. Neem voor meer informatie contact op met Wim van Hoeve (w.vanhoeve@solsticepharma.com).

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.