Trots op onze leden!

25-09-2020

Maar liefst 5 leden van het Health Innovation Park zijn genomineerd voor de Computable Awards 2020!

Voor de categorie Virtual Reality for Rehabilitation zijn Hogeschool Windesheim, Vogellanden en V3R Labs genomineerd.

In het project ‘Virtual Reality for Rehabilitation’ ontwikkelen studenten van de opleiding HBO-ICT van hogeschool Windesheim verschillende mini-games voor patiënten in de revalidatiezorg. Studenten werken hierbij nauw samen met therapeuten van revalidatiecentrum Vogellanden en ontwikkelaars van V3R Labs.

Voor de categorie Digitale toedieningsregistratie van medicatie zijn onder andere IJsselheem en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht genomineerd.

Wijkverpleging Zwolle is afgelopen najaar met drie apothekers een proeftuin gestart voor digitale toedieningsregistratie van medicatie in de thuissituatie. Ze houdt via een app op de telefoon de medicatielijst bij en staan op die manier in contact met de apothekers. Door deze nieuwe manier van werken hoeven thuiszorgmedewerkers minder vaak te bellen met apothekers over veranderingen op de lijst en het verstrekken van nieuwe papieren lijsten.

Voor de categorie Traceren tumorcellen met AI is Universiteit Twente genomineerd.

Tumorcellen die circuleren in het bloed van kankerpatiënten, zijn belangrijke ‘markers’ voor vroege diagnose, succes van de behandeling en de prognose. Maar hoe herken je ze, als ze maar met heel weinig zijn? Dankzij kunstmatige intelligentie weten onderzoekers van de Universiteit Twente (UT) dit proces te automatiseren met grote betrouwbaarheid.

Lezers en bezoekers van Computable kunnen hun stem uitbrengen op de genomineerden van de Computable Awards 2020. Er is via de stemmodule in alle 20 categorieën één keer te stemmen. Stemmen kan tot en met zondag 1 november. Op 24 november worden de winnaars bekend tijdens een spectaculaire awardsshow. Er stroomden in totaal 774 aanmeldingen voor de Computable Awards 2020 binnen.

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.