Healthnovum helpt zorgprofessionals stapsgewijs slimmer te werken met (zorg)technologie

30-10-2020

Er zijn tal van (zorg)technologieën beschikbaar die behulpzaam kunnen zijn in de zorg; een hulpmiddel om mensen zelfstandiger te laten zijn, beter hun leven te laten leiden, zich veiliger te laten voelen, zelfvertrouwen te geven of om verschil te maken in dagelijkse dingen als communicatie. Technologie kan professionals helpen hun werk veiliger of slimmer te doen met als gevolg meer tijd voor de cliënt. Het implementeren en opschalen van deze (zorg)technologieën is niet altijd eenvoudig.

Daarom zette Healthnovum het interactieve leernetwerk op, een digitale omgeving waarop vooral vernieuwingsbereide zorgprofessionals geïnspireerd en gemotiveerd worden om met praktische en behapbare handvatten in hun eigen zorgorganisatie slimmer te werken met (zorg)technologie.

Kim Peters, is samen met Erik Peters, de drijvende kracht achter het interactieve leernetwerk, ze vertelt; “Met alle kennis en ervaring die ik opdeed binnen ziekenhuizen, VVT’s, revalidatieklinieken en de overheid weet ik inmiddels hoe iedere zorgprofessional in zijn dagelijks werk met hulp van (zorg)technologie slimmer werkt en ruimte creëert. Om zoveel mogelijk zorgprofessionals te bereiken, lanceerden we onlangs het interactieve Healthnovum leernetwerk. Alle zorgprofessionals gunnen we de ruimte om te werken vanuit de essentie. Namelijk cliënten bieden wat zij nodig hebben voor een goede kwaliteit van leven. Zeker in coronatijd kan het implementeren en opschalen van (zorg)technologieën helpen om de zorg aan cliënten te continueren.”
“De inzet van (zorg)technologie is geen doel op zich, maar een hulpmiddel om slimmer te werken en waarde toe te voegen voor cliënten. Wij helpen professionals dit structureel te omarmen.”

Verbonden aan het Health Innovation Park
Sinds 2020 is Healthnovum als lid verbonden aan het netwerk van het Health Innovation Park. Erik vertelt; “Het Health Innovation Park geeft ons de kans om in contact te komen met zorginstellingen, die we graag verder helpen. Daarnaast kunnen de business developers ons adviseren bij de doorontwikkeling want met het interactieve leernetwerk helpen we professionals de zorg te vernieuwen, verbinden we ze met andere zorgvernieuwers en faciliteren we de mogelijkheid om onderling ervaringen uit te wisselen. Hierdoor leren en implementeren we samen.”

Nieuwsgierig in het interactieve leernetwerk? Neem gerust een kijkje.
Via onze website kun je een account aanmaken om een kijkje te nemen in de gratis proefomgeving, hierin kun je een klein deel van de beschikbare instrumenten bekijken. We zijn heel benieuwd waar zorginstellingen tegenaan lopen bij de implementaties en opschaling van (zorg)technologieën, wil je eens vrijblijvend sparren? We spreken je graag tijdens een virtuele koffie-afspraak, welke je hier in kun plannen!

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.