DION kijkt over de schouder van het Health Innovation Park mee en blikt samen vooruit op 2021

Blog door partner DION uit Hardenberg,specialisten op het gebied van Personeel & Organisatie.

2020 is bijna ten einde. Het was op z’n minst een wonderlijk jaar te noemen. Veel ondernemers voelen de gevolgen van de coronacrisis en iedereen kijkt vol verwachting uit naar de frisse start die 2021 met zich meebrengt. Maar behalve nieuwe kansen en – hopelijk – het einde van een zware periode, brengt 2021 ook nieuwe belastingmaatregelen met zich mee. Anke Bakker van DION neemt je in vogelvlucht mee langs de zeven belangrijkste punten.

Vooruitblik 2021: de 7 belangrijkste fiscale veranderingen op een rij.

1. Vrije ruimte WKR
Met ingang van 2021 bedraagt het bedrag dat je onbelast aan je medewerkers mag vergoeden 1,7% van de fiscale loonsom tot en met 400.000,00 euro plus 1,18% van het restant van de loonsom. Dat was 3% en 1,2% in 2020. Verras je je thuiswerkers met een thuis gezonden kerstpakket of iets anders dat in de vrije ruimte wordt ondergebracht? Vergeet dan niet dat de verzendkosten ook in de vrije ruimte meegenomen moeten worden.
2. Vaste reiskostenvergoedingen
Thuiswerkers die voor 13 maart 2020 de vaste reiskostenvergoeding toegekend kregen, mochten deze vergoeding heel 2020 onbelast blijven ontvangen. Wordt er in 2021 nog steeds thuisgewerkt, dan moeten er nieuwe afspraken worden gemaakt. Voor toekenningen van na 13 maart 2020 geldt die gedoogregeling niet. Voor die groep zal dus in 2020 al rekening gehouden moeten worden met eventueel thuiswerk.
3. Lagere bijtelling
In 2021 blijft de bijtelling voor auto’s met brandstofmotor 22%. De bijtelling voor auto’s zonder CO2-uitstoot stijgt naar 12%, dit geldt voor auto’s van de zaak met een datum eerste toelating op of na 1 januari 2021. Het drempelbedrag is verlaagd naar 40.000 euro.
4. Verruiming gerichte vrijstelling studie en opleiding
Deze vrijstelling voor scholing geldt vanaf 2021 ook bij vergoedingen en verstrekkingen voor scholing die voortvloeien uit vroegere arbeid. In 2020 gold dit alleen voor tegenwoordige dienstbetrekkingen.
5. Wet Arbeidsmarkt in Balans
De lage WW-premie voor werknemers met een schriftelijke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, die geen oproepcontract is, bedraagt vanaf 2021 2,7% (was 2,94%). De hoge premie wordt 7,7% (was 7,94%).
6. Aanpassing overgangsregeling levensloopregeling
De levensloopregeling eindigt in 2021 en de einddatum is iets vervroegd, namelijk naar 1 november 2021. Tot die datum kan de waarde van de levensloopaanspraak worden opgenomen. De instelling waar het levenslooptegoed is ondergebracht wordt vanaf die datum inhoudingsplichtig voor de loonheffingen. Voor 1 november 2021 is de (ex-)werkgever dat!
7. NOW3
En tenslotte natuurlijk de NOW-regeling. Vanaf maart tot en met september 2020 waren de NOW1 en NOW2 van kracht. Per 1 oktober 2020 geldt NOW3. Twee belangrijke aandachtspunten. Houd rekening met de inspanningsverplichting, en let er op dat er na afloop van elke regeling ook een definitieve berekening aangevraagd moet worden. Gebeurt dat niet, dan zullen al uitbetaalde voorschotbedragen teruggevorderd worden.

Over DION (HR)
DION biedt diverse oplossingen voor het krijgen & behouden van een optimale HR cyclus. Op de weg er naar toe: bij vraag, aanbod en instroom, maar ook bij doorstroom en uitstroom. Onze specialisten zijn er voor jou en je organisatie: voor werkgever en werknemer. Als HR specialist geloven wij in de meerwaarde van het uitbesteden van personeelszaken en bieden daar een flexibele en efficiënte oplossing voor, waar en wanneer jij het nodig bent, zodat jij je kunt blijven focussen op je business! Met een multidisciplinair team werken we dan ook samen voor werkgevers en werknemers. Voor advies, communicatie, ontwikkeling of administratie.

Samenwerking DION en HIP

DION is partner bij het HIP omdat DION innovaties en vernieuwingen ziet als motoren voor de toekomstige economie. DION wil van belang zijn bij de start en scale up van bedrijven, maar wil – onder andere als brede HR dienstverlener – zeker ook later een essentiële rol vervullen bij de groei van organisaties. Voor DION geldt: ‘Jij focust op de busines, DION doet de rest’. Het HIP is een essentieel platform voor het aanjagen van nieuwe economie en kansen in de Regio Zwolle.

Meer weten?
In deze blog hopen wij van harte bruikbare tips te hebben gegeven op het gebied van salaris- & personeelsadministratie. Heb je op basis hiervan nog extra advies of ondersteuning nodig op fiscaal gebied? Of wil je meer informatie over een van de regelingen? Neem gerust contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn en hoe we je kunnen ondersteunen!

Bel of mail rechtstreeks naar Anke Bakker of naar een van haar collega’s via: 0523-208208 / anke.bakker@dion.nl

 

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.