Oproep Stageplaatsen Landstede

15-12-2020

Namens Landstede Beroepsopleidingen vraagt het Health Innovation Park aandacht voor stageplekken voor studenten van de opleiding Office- en managementsupport (office assistant en/of management assistant):

Leren in de praktijk
Mijn naam is Anne-Martine Vahl en ik ben de BPV-coördinator van de opleiding. Binnen onze opleiding is het leren in de praktijk, net als bij andere Mbo-opleidingen, een heel belangrijk onderdeel. Studenten leren veel op school, maar het meest in de praktijk. En het merendeel geeft ook aan dat ze dit gedeelte van de opleiding ook het allerleukst vinden. Studenten zijn voor meer dan een derde deel van de opleiding ervaring aan het opdoen bij verschillende bedrijven. Het zou mooi zijn als dat zo kan blijven voor onze studenten!

Uw hulp is nodig
Onze studenten zijn heel druk bezig met het zoeken en vinden van een stageplek. En ze kunnen uw hulp daarbij heel goed gebruiken. Door de coronacrisis zijn heel veel bedrijven anders, d.w.z. online gaan werken en is veel personeel vanuit huis aan het werk. Dit heeft ook gevolgen voor onze studenten. We merken dat bedrijven terughoudend zijn in het aannemen van stagiaires omdat ze het lastig vinden een nieuwe stagiaire te moeten gaan inwerken. Maar we hopen dat u tóch mogelijkheden ziet om wél een student op te leiden binnen uw bedrijf.

BPV-periode
Vanaf 1 februari moeten er ca 25 studenten op stage voor 3 dagen in de week (maandag, donderdag en vrijdag), gedurende ca 20 weken (t/m 2 juli). Een gedeelte van hen heeft gelukkig al wel een stageplek weten te bemachtigen. Dat is erg fijn! Helaas zijn er ook écht nog behoorlijk wat studenten die nog naarstig op zoek zijn naar een plek waar zij hun stage kunnen gaan doen. Mocht u ruimte en mogelijkheden hebben om een stagiaire op te leiden, dan kunt u dat kenbaar maken bij mij via mail of telefoon: avahl@landstede.nl of 088-850-8494/06-25173976.
Ik hoop mijn studenten op korte termijn blij te kunnen maken met 1 of meerdere nieuwe stageplekken!

Alvast hartelijk dank.

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.