Health Innovation Park lid 8D-games heeft de Missie Master app ontwikkeld!

15-06-2021

Missie Master

De app Missie Master wil alle kinderen – rijk, arm en alles daar tussenin – spelenderwijs voldoende laten bewegen. Dit legt de basis voor een actieve leefstijl en meer gezonde jaren. Missie Master is een landelijk inzetbare app ontwikkeld door 8D-games die kinderen in beweging brengt in hun eigen buurt. Lokale sportcoaches voeren beweeg- en kennismissies in de app, die uit te voeren zijn in hun eigen regio. Dit kunnen ook lokale sportinitiatieven zijn die middels de app aan elkaar verbonden worden. Door deel te nemen aan deze missies, verdienen kinderen in de app coole gadgets en outfits voor hun eigen spion. Een effectieve brug tussen ‘online’ spelen en ‘offline’ bewegen!

Ontdek de magie van spelenderwijs ontwikkelen! 

De app Missie Master daagt kinderen tussen de 8 tot 14 jaar uit om meer te bewegen met behulp van gamification. Met het uitvoeren van missies in hun eigen buurt verdienen spelers medailles en outfits voor hun eigen spion in de app. De missies kunnen allerlei vormen aannemen: bijvoorbeeld deelnemen aan een activiteit op een lokale sportclub, een opdracht uitvoeren in de plaatselijke speeltuin of het antwoord vinden op een kennisvraag. Opdrachten in de app worden bedacht en ingevoerd door beweegprofessionals, zoals buurtsportcoaches.

In het voorjaar van 2020 ging Huis voor de Sport Groningen van start met Missie Master, Bianca Bus-Egges (projectleider) en Albert-Jan Kuipers (buurtsportcoach Groningen) vertellen over hun ervaringen. Beide zijn overtuigd van de noodzaak van het digitaliseren van beweegaanbod, zeker voor de jeugd. Buurtsportcoach Albert-Jan Kuipers – met name actief in de stad Groningen – bekijkt de potentie van Missie Master binnen een bredere maatschappelijke trend: ‘Het beweeggedrag verandert. De jeugd is minder geïnteresseerd in de vaste verplichting van een keer per week trainen en op zaterdag een wedstrijd. Een app als Missie Master zie ik daarom niet alleen maar als middel om sport te stimuleren. Het draait voor mij om bewegen in brede zin en het aanleren van een actieve en nieuwsgierige levenshouding. Daar passen ook vragen over cultuur, leefstijl en het aanwakkeren van interesse in de eigen omgeving bij. Gezond en actief zijn is méér dan lid zijn van een sportclub.’

Missie Master in jouw regio?

Missie Master zoekt de samenwerking op met lokale sport- en welzijnsorganisaties door heel Nederland, zodat alle kinderen op een leuke manier voldoende kunnen bewegen. In elke regio zouden buurtsportcoaches leuke missies in de buurt kunnen aanbieden. Meer weten over de gebruiksopties en samenwerkingsmogelijkheden? Lees meer op www.missiemaster.nl.

Workshops voor professionals

Met enige regelmaat organiseert Missie Master workshops voor professionals die benieuwd zijn naar de mogelijkheden van de app, met aansluitend een proeflicentie om de app in de eigen regio uit te proberen. Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven!

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.