Wij verwelkomen ons nieuwe lid Magtella!

07-09-2021

Wij verwelkomen bij het Health Innovation Park weer een nieuw lid: Magtella. Wij heten ze van harte welkom bij ons netwerk van leden en partners. Met oprichter Rick Jansen en medewerker Kjell van Veen spraken wij over het innovatieve idee van de Magtella en het lidmaatschap bij Health Innovation Park.

Een innovatieve arm sling
Oprichter Rick is altijd op zoek naar nieuwe innovatieve product ideeën. Zo ook een aantal jaren geleden toen hij zijn arm brak. Door het gebruiken van een mitella ondervond hij nekklachten en is hij op het idee van de Magtella gekomen. De Magtella is een innovatieve arm sling waarbij de pols bevestigd wordt aan het bovenlichaam door middel van magneten. Doordat de Magtella aan de borst is bevestigd, in plaats van om de nek, worden nekklachten voorkomen. Nog een voordeel van de Magtella is dat deze ook onder kleding kan worden gedragen. Benieuwd hoe de Magtella precies werkt? Bekijk dan deze video.

Een business plan voor de Magtella
Het idee voor de Magtella heeft Rick verder uitgewerkt met een fysiotherapeut. Kjell heeft vervolgens een business plan opgesteld voor de Magtella. Kjell vertelt: “Voor mijn opleiding International Business and Management op het Saxion in Enschede moest ik een afstudeeropdracht uitvoeren. Ik ben toen met Rick om de tafel gaan zitten om het idee verder uit te werken.” Doordat er al een prototype ontwikkeld was, kon Kjell bij verschillende ziekenhuizen, revalidatiecentra en fysiotherapeuten langs om feedback te verzamelen op het prototype. Op deze manier kon het idee voor de Magtella samen met mensen uit het werkveld verder worden ontwikkeld.

De markt op
De Magtella is inmiddels ontwikkeld tot een product dat bijna klaar is voor de markt. “We zijn nu bezig met de laatste ontwikkelingen en we zijn aan het onderzoeken hoe we het product op de markt kunnen brengen. Tijdens mijn onderzoek kwamen er een aantal verbeterpunten naar voren uit de medische branche en deze punten zijn we nu aan het verwerken” vertelt Kjell. Rick en Kjell willen graag in contact komen met een producent die het product kan produceren. Heb jij al ervaring met een producent of ben jij de producent die iets voor Magtella kan betekenen? Dan komen Rick en Kjell graag met jou in contact!

Health Innovation Park
De ontwikkeling van het product de Magtella is in samenwerking gegaan met verschillende fysiotherapeuten en Kennispoort Zwolle. Via Kennispoort Zwolle zijn Rick en Kjell in contact gekomen met Health Innovation Park. “We zijn lid geworden van Health Innovation Park omdat ze zich specifiek richten op de ontwikkeling van nieuwe medische producten. Health Innovation Park heeft veel contacten binnen hun netwerk en kan ons ondersteunen om het product te verbeteren en op de markt te brengen. Dit was voor ons de reden om ons aan te sluiten bij hun netwerk. We hebben inmiddels al erg nuttige meetings gehad, dus hier zijn wij blij mee!”, aldus Kjell.

Wij zijn benieuwd wanneer de Magtella op de markt wordt gezet en wensen Rick en Kjell veel succes met de laatste fase!

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.