Wij verwelkomen ons nieuwe lid STOOT!

Tijd om weer een nieuw lid voor te stellen, namelijk: STOOT. Onlangs heeft STOOT zich bij ons netwerk van leden en partners aangesloten. We gingen in gesprek met Rosanne Roeles, initiatiefnemer van STOOT, over waar de organisatie zich voor inzet en waarom ze zich bij ons netwerk hebben aangesloten.

STOOT
STOOT is gevestigd in Groningen en helpt (jong) volwassenen met hun persoonlijke groei, sociale relaties en het ervaren van eigen talent. Het doel van STOOT is om jongeren te helpen aan meer positieve gezondheid (I Positive Health, 2021). Rosanne legt uit: “Positieve gezondheid gaat over wat jouw leven betekenisvol maakt. Het gaat niet om het ‘niet ziek zijn’, maar over wat je kunt doen om je eigen gezondheidsbeleving te vergroten. We hebben bij STOOT een mooi concept in handen waarmee we anderen kunnen ondersteunen met een gelukkiger leven.” Ben jij benieuwd naar de werkwijze van STOOT? Neem dan een kijkje op hun website!

De bestaande zorgdienst van STOOT kenmerkt zich door de verschillende groepsprogramma’s die ze aanbieden. Tijdens deze groepsprogramma’s komen de (jong) volwassenen samen en werken onder begeleiding van een coach aan positieve gezondheidsbevordering. Beweging, rituelen & sociale interactie vormen de basis van het programma. Er is keuze uit vier verschillende groepsprogramma’s waaronder blij met voeding en fit met bewegen.

Applicatie als aanvulling op het groepsprogramma
Momenteel is STOOT druk bezig met de ontwikkeling van een app. Deze app wordt ontwikkeld om als ondersteuning te dienen aan het vergroten van positieve gezondheid in het dagelijks leven. Rosanne legt dit uit aan de hand van een voorbeeld. “Iemand kan bijvoorbeeld aan ons groepsprogramma deelnemen met als doel om te leren omgaan met sociale angst. Tijdens het groepsprogramma oefenen en spiegelen jongvolwassenen elkaar tijdens een oefening ‘geven van complimenten’. De app kan vervolgens ingezet worden om sociale challenges zoals het geven van complimenten, in de thuisomgeving te stimuleren. Een challenge als iemand in de supermarkt vragen om hulp en hiervoor complimenteren is hier een voorbeeld van. Naast de challenges heeft de deelnemer in de app ook de mogelijkheid om met andere deelnemers in gesprek te gaan en tips en ervaringen te delen.

De eerste basis versie van de app is inmiddels ontwikkeld en wordt binnen nu en een maand getest bij de deelnemers van de groepsprogramma’s. Er wordt getest of de software goed werkt en of de manier van communiceren helder en motiverend werkt voor de deelnemers. “Nadat de techniek goed werkt, is de volgende stap om aan de slag te gaan met de grafische vormgeving van de app. Naast dat de app goed moet werken, moet het er natuurlijk ook interessant uitzien” vertelt Rosanne.

Health Innovation Park
Tijdens de coronapandemie is het aantal aanmeldingen bij STOOT fors gestegen waardoor ze onder andere twee extra programmagroepen hebben opgezet. Rosanne vertelt: “Het lijkt ons heel gaaf om onze zorgdienst dan ook aan te gaan bieden in Zwolle en omgeving. Ik ben ervan overtuigd dat wij zorg verlenen op een manier die (jong) volwassenen prikkelt om iedere dag een kleine stap te zetten in de richting waar ze naartoe willen. Dit is een van de redenen geweest waarom wij ons hebben aangesloten bij Health Innovation Park.” Ook het netwerk van leden en partners bij Health Innovation Park sprak Rosanne erg aan. Samen met de andere zorgpartners hoopt ze de dienstverlening van STOOT verder te kunnen ontwikkelen. “Ik kom graag met andere zorgpartners in contact die dezelfde visie hanteren omtrent positieve gezondheid. Het kan ontzettend verfrissend zijn om met partners te sparren die eenzelfde doel voor ogen hebben” sluit Rosanne af.

Wil jij je net als STOOT aansluiten bij ons netwerk van leden en partners? Schrijf je in zodat we samen onze krachten kunnen bundelen. Innovaties versnellen immers eerder samen!

 

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.