Bouw en Wonen

Slimme technologie in en om het huis kan ervoor zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Het verhoogt de zelfredzaamheid van mensen en het bespaart zorgkosten. Binnen het #healthgrowprogramma Bouwen en Wonen wil het HIP hier samen met zorginstellingen, patiënten/cliënten, aannemers, gemeenten, woningcorporaties en kennisinstellingen een impuls aan geven.

 

Het programma
Binnen dit programma zitten de verschillende partijen elkaar om de tafel om te onderzoeken hoe we gezamenlijk een impuls kunnen geven aan slimme technologie in en om het huis. Wat is hiervoor nodig en hoe bereiken we dat deze technologie goed geïmplementeerd en geaccepteerd wordt? Doel is om uiteindelijk meer slimme technologieën te ontwikkelen en te implementeren in de regio en om er zo voor te zorgen dat inwoners van Overijssel de voordelen ervan kunnen ervaren.

 

In 2020 gaan we actief aan de slag binnen dit programma. We komen bij elkaar op:

Woensdag 4 maart:                 9.00-12.30 uur

Woensdag 16 september:        9.00-12.30 uur

Woensdag 25 november:        9.00-12.30 uur

 

Hoe werkt het?
Je kunt je voordeel doen met deelname aan dit programma door je aan te sluiten als lid of partner aan het Health Innovation Park. Als lid of partner ben je verbonden aan en betrokken bij minimaal één van de vier #healthgrowprogramma’s. Stapsgewijs vertalen we per programma de input van de betrokken leden naar resultaten. De exacte inhoud van elke stap bepaal je samen met de andere deelnemers in het programma. De ervaren business developers van het HIP brengen de leden samen, inspireren en begeleiden het proces. Studenten van diverse Mbo- en Hbo- instellingen helpen ons daarbij. Tijdens events delen we kennis en maken we verbinding met de ontwikkelingen in de andere programma’s. Door samen te werken in een programma zetten deelnemers stevigere stappen dan iedere deelnemer afzonderlijk kan. Dat is de kracht van HIP, duurzaam samenwerken in een onafhankelijke coöperatie met een missie, maar zonder winstoogmerk.

 

Doe mee!
Heb je in je werk te maken met het thema ‘domotica’ of slimme technologie in en om het huis of ben je hierin geïnteresseerd. En wil je met ons meedenken? Graag! Stuur een mail naar info@healthinnovationpark.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken!

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.