Ineke van der wal, bestuurslid

,,Voor mij is het Health Innovation Park (HIP) de spil in het health-netwerk van Oost Nederland.’’

 

Dat zegt bestuurslid Ineke van der Wal. In het dagelijks leven is zij directeur van het domein Gezondheid en Welzijn van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Sinds 2017 is zij als bestuurslid verbonden aan het HIP. Voor haar is vooral de netwerkfunctie en het verder brengen van innovaties op het gebied van de gezondheidszorg de meerwaarde van het Health Innovation Park.

 

,,Ik kom zelf niet uit de gezondheidszorg”, vertelt Ineke. ,,Maar het zit wel in mijn bloed. Ik kom uit een medische familie en vind het een interessante sector. Binnen Windesheim ben ik onder andere verantwoordelijk voor het kenniscentrum Gezondheid en Welzijn en enkele opleidingen waaronder Verpleegkunde en Social Work. Allemaal opleidingen die zich voortdurend ontwikkelen en zich aanpassen aan de ontwikkelingen in de maatschappij.”

 

Positief kritisch
,,Een aantal jaar geleden kwam ik via Windesheim in contact met het HIP. We waren toen vooral in gesprek over de ‘human capital-agenda’. Vanuit die rol was ik positief kritisch over het HIP. Vervolgens werd ik spontaan gevraagd als bestuurslid. Die uitdaging nam ik graag aan en nu vervul ik de rol van secretaris. We zijn een klein bestuur en denken allemaal op een constructieve mee met directeur Kim Peters.”

 

Nieuw programma #Healthgrow
,,In het afgelopen jaar zijn we bezig geweest met het vormgeven van een nieuwe koers. Daar is het programma #Healthgrow uit ontstaan. Onze rol was vooral het spiegelen van de directeur. Zij was in de lead en heeft een prima programma neergezet. Als bestuur hebben we vooral gekeken naar de haalbaarheid en of de thema’s passen bij Oost Nederland. In mijn ogen is dat het geval. Ik geloof in de vier healthgrow programma’s die er nu staan. Het zijn allemaal actuele thema’s die passen bij de regio en aandacht verdienen. Ik zet ze zeker ook op de agenda van Windesheim.”

 

Meerwaarde HIP
Voor Ineke heeft de netwerkfunctie van het HIP en het verder brengen van innovaties in de gezondheidszorg een grote meerwaarde. ,,Het HIP stimuleert ondernemerschap en innovaties. Daar hebben ook de studenten van Windesheim voordeel van. Het HIP organiseert ook (netwerk)bijeenkomsten voor leden en partners. Ik vind het mooi dat op die manier belangrijke partijen in de gezondheidszorg aan elkaar verbonden worden. Dat stimuleert het delen van kennis en dat komt de ontwikkeling van de zorg in Oost Nederland ten goede!”

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.