Donderdag 24 januari 2019 staat met hoofdletters geschreven in het geheugen van Monique van Dijk en René Loek. Op deze dag hoorden zij dat ze met hun eHealth applicatie Pink Trainer genomineerd zijn voor de Nationale Zorginnovatieprijs. ,,Een mooi hoogtepunt”, zegt Monique enthousiast. ,,Dat moment zullen we niet snel vergeten en het is een mooie erkenning voor ons product.”

 

Pink Trainer is een eHealth applicatie die gericht is op vrouwen met borstkanker of die daarvan herstellende zijn. Via deze applicatie krijgen zij op maat gerichte trainingsprogramma’s en voedingsadviezen aangeboden. ,,Een goed getraind lichaam kan beter tegen de behandelingen die een borstkankerpatiënt krijgt”, licht Monique toe. ,,Vrouwen worden minder snel misselijk en herstellen sneller na een chemokuur. Dat gun ik echt iedere vrouw.” Monique heeft het zelf ervaren. Tijdens haar ziekteperiode deed ze intensief aan fitness en had daar veel profijt van. ,,Dat zette mij aan het denken en ik wilde dat veel meer vrouwen hiervan konden profiteren. Daarom ben ik deze applicatie gaan ontwikkelen.”

 

Optimaliseren van de behandeling
De app is ook gericht op het team zorgverleners rond de patiënt, zoals de oncoloog en de fysiotherapeut. ,,Eigenlijk slaan we met dit product de brug van theorie naar praktijk”, vertelt Rene. ,,Het is al jaren bekend dat goede voeding en een op maat gemaakt trainingsplan een positieve werking heeft op kankerpatiënten, maar veel mensen weten dit niet en de behandelaars zijn nog steeds te veel gefocust op de behandeling zelf. Wij hopen dit met Pink Trainer te veranderen. Ik ben ervan overtuigd dat dit de behandeling optimaliseert.”

 

Lancering op 14 februari
De app is gemakkelijk in gebruik. ,,We hebben de applicatie getest en deze zo toegankelijk mogelijk gemaakt”, vertelt Rene. ,,Duidelijke vormgeving en goed leesbare teksten. En de navigatie is logisch. De gebruiker vindt intuïtief de juiste knoppen.” Pink Trainer komt in februari op de markt. ,,We mikken op 14 februari”, laat Monique weten. ,,Dat vind ik een mooie dag. De dag van liefde, van passie voor de medemens. Een mooier moment voor de lancering kan ik niet bedenken.”

 

Grote spin off van de nominatie
De nominatie voor de Nationale Zorginnovatieprijs is een hoogtepunt in het traject dat Monique en Rene achter de rug hebben. ,,Het geeft ons een stuk waardering en de spin off in de media is geweldig. Er staat een aantal TV optredens op het programma en ook de schrijvende pers heeft er aandacht aan besteed”, vertelt Monique. ,,Dat is positief, want hoe meer mensen van Pink Trainer weten hoe beter.”

 

De Roadmap van het HIP
Monique en Rene zijn zeer te spreken over de rol die het Health Innovation Park heeft gespeeld bij de ontwikkeling van Pink Trainer. ,,Als je aan zo’n traject begint, dan weet je niet waar je moet beginnen en wat je allemaal tegenkomt”, zegt Rene. ,,De mensen van het HIP hebben ons daar goed bij geholpen. We konden met ze brainstormen, ze gaven ons adviezen en we kregen via hen de mogelijkheid om ons te presenteren tijdens ‘Get Connected: samen de zorg innoveren vanuit Twente’. Eigenlijk hebben zij ons de ‘Roadmap’ gegeven waardoor we nu zo ver gekomen zijn. Heel waardevol!”

 

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.