Rutger van zuidam, penningmeester

“De gezondheidszorg verder brengen naar een gezonder, effectiever en socialer systeem, dat is mijn drive!”

 

Rutger van Zuidam noemt zich ‘ondernemer in de zorg & IT’. Dat brengt hij onder andere als CEO van Qualizorg dagelijks in de praktijk. Sinds mei 2018 is hij als bestuurslid ook betrokken bij het Health Innovation Park (HIP). Daarnaast bekleedt hij nog diverse andere bestuursfuncties. Allemaal in de zorg & IT. Wat drijft hem? En hoe ziet hij zijn rol in het bestuur van het HIP?

 

Als CEO van Qualizorg draagt Rutger bij aan meer inzicht in de klantbeleving en klantuitkomsten van de gezondheidszorg voor zorgverlener en de patiënt/consument. Met gebruiksvriendelijke en vooruitstrevende IT-toepassingen verschaffen ze hun opdrachtgevers inzicht over de kwaliteit van de zorg. Er worden data verzameld waarmee ze kwaliteitsindicatoren in de gezondheidszorg inzichtelijk maken. ,,Belangrijke informatie’’, vindt Rutger. ,,Want als we weten hoe de zorg ervaren wordt door de cliënten en wat voor hen belangrijk is in kwaliteit van leven en ‘positieve gezondheid’, kunnen we verbeteringen doorvoeren die waarde toevoegen aan de gezondheidszorg. Zeker als het gaat om innovaties in de zorg.” ,,Neem bijvoorbeeld ontwikkelingen als E-health”, vertelt hij verder. ,,Een patiënt kan zelf met apps, gadgets en wearables diverse lichaams- en gezondheidsfuncties meten en monitoren. Dat klinkt aantrekkelijk, maar hoe ervaren patiënten dit en leidt dit ook tot verbetering van kwaliteit van leven? Voelen ze zich daadwerkelijk geholpen of worden ze er onzeker van? Als we dit weten, dan kunnen we dit soort technieken verder ontwikkelen op een manier die aansluit bij de wensen vanuit de maatschappij en de zorgsector zelf.”

 

 

Sparringpartner en het leggen van verbindingen
Ook met zijn bestuursfunctie bij het HIP wil hij een bijdrage leveren aan het verder brengen van de doelstellingen van het HIP. ,,Het HIP brengt ondernemers met innovatieve ideeën op het gebied van ‘health’ verder. Dat spreekt me enorm aan en ik draag daar graag mijn steentje aan bij”, zegt hij. Rutger heeft binnen het bestuur van het HIP de financiën onder zijn hoede. Hij kijkt daar vooral op een bedrijfsmatige manier naar en treedt graag op als sparringpartner voor de directeur. ,,Ik kijk met mijn ondernemersbril net weer even anders naar de inhoudelijke zaken en op die manier probeer ik nieuwe inzichten in de organisatie te brengen. Ik merk dat dit gewaardeerd wordt. Daarnaast is mijn netwerk breed en dat zet ik graag in voor de doelstellingen van het HIP.”

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2022 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.